úvod
homepage

Komentáře

článku: Parukářka a Hrad – jak bylo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Aha. Vítek za nic nemůže. To učitel a jeho hodiny nenávisti., (Ladislav Jakl, 18.07.2013 13:25) celé vlákno | reagovat
V tom případě mu odpouštím.
Re: Aha. Vítek za nic nemůže. To učitel a jeho hodiny nenávisti., (Weetek, 18.07.2013 14:58) celé vlákno | reagovat
Kdepak, myslím, že se to téma jmenovalo "Manipulativní techniky ve verbálním projevu". Ale kdo by si schovával sešity z občanky ze střední, že :-) Každopádně jsme se při přetáčení nahrávky a porovnávání třeba jen pár minut po sobě jdoucích výroků dost nasmáli.
Vlastně ani nevím, jestli náš tehdejší občankář byl havlista a pravdoláskař, ale podle hára a názorů bych tipoval, že i byl. Klasickej zamindrákovanej ztroskotanec, co se hojil na tom, že před děckama shazoval úspěšné lidi. Jsem de facto jeho oběť :-)))
Snaží se nestarat?, (Ladislav Jakl, 16.07.2013 14:40) celé vlákno | reagovat
Ještě k té Weetkově větě, že se snaží dodržovat zásadu se o lidi jaká já nestarat. No, asi se snaží málo, protože za poslední léta se o mne otřel mnohokrát. Třeba tuhle na Pivním infu: "Viceprezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj a profesor Kolumbijské univerzity v New Yorku, to jsou ukázkoví ňoumové. A pochopitelně zoufalí levičáči, to zase má recht Láďa Jaklů, který v případě svého zvolení z majestátu své hradní stolice zařídí cokoliv, od zákonu nařizujícího kouření každému až po trest smrti pro ty, co pijí koňak a drahá vína.
Nevím, jestli mě víc fascinuje to, jak totálně některé lidi míjí skutečný význam a smysl prezidentské funkce nebo to, jak zdejší domácí pán navzdory tradičnímu umravňování ve stylu "jen o pivu, žádnou politiku" tentokrát vystřihne dětinsky naivní agitku ve prospěch někoho, kdo se do prezidentské volby zřejmě ani nedostane. Nu, každý se činí, jak umí a na co stačí :-)" Mně to přijde jako docela velký starání se o lidi jako já. Jestli fakt není lepší se starat o pivo.
Re: Snaží se nestarat?, (Roman Holoubek, 16.07.2013 23:04) celé vlákno | reagovat
Láďo je, tedy je lepší starat se o pivo, než pomlouvat druhé lidi. Jinak co jsem Tě poznal, máš hodnoty, které uznáváš a ty se neztotožňují s tím co tady Weetek napsal. A mezi námi, že je lepší pivo, rock a ženské, než pomluvy, závist a maloměšťáctví.
Re: Snaží se nestarat?, (Weetek, 16.07.2013 23:36) celé vlákno | reagovat
Myslím, že to zase tak velké starání není. Jen jsem reagoval s pobavením na Vaše "předvolební sliby" nemožného, pronášené navíc v situaci, kdy počet podpisů na podporu Vaší kandidatury i méně chápavému dával tušit, že z toho nebude nic. Pokud mohu soudit podle Vašich veřejně prezentovaných názorů, kdyby se všichni starali jen o pivo, bylo by to pro lidi Vašeho smýšlení pravé požehnání. Naštěstí tomu tak není.
Tu omluvu za močící pomluvu ovšem myslím vážně. Skutečně jsem napsal hloupost. Myslím, že to vzniklo tak, že jsem stepoval ve frontě na TOIku a zrovna zahlédl Vás, jak se spokojeným výrazem přicházíte po cestičce, lemované křovíčky. Naprosto mylně jsem si to vyložil. Plný měchýř mi zatemnil myšlení a byl to evidentně zážitek, který se promítl i do psaní blogu. Zapeklitá situace a nepříjemnost, doufám, že Vám to skutečně nějak neuškodilo. I když myslím, že ne.
Re: Re: Snaží se nestarat?, (Honza Kočka, 17.07.2013 09:04) celé vlákno | reagovat
Podobnou debatu jsem tu tusil, ona se tu objevila a tim bych to uzavrel.

Znam oba aktery, jejich vztah k pivu i politice. A cim je to druhe, tedy politika, u obou panu, respektive nahled na ni tak odlisny, ze uz vic ani nemuze byt, tak u piva, ac se na to prvni pohled nemusi zdat, je jejich postoj velice podobny, az temer shodny. A u toho bych zustal :)
Re: Re: Re: Snaží se nestarat?, (Ladislav Jakl, 17.07.2013 12:46) celé vlákno | reagovat
Honzo, já s tím nezačal. Ani neskončil. Já o politice nenapsal ani slovo. A dokonce původně ani Weetek. Ten si jen vymyslel, že jsem na Hradě chcal do křoví, aby mě u jiných lidí očernil. To nemá s politikou nic do činění. Ani s pivem. Jen s poctivostí. Ale omluvil se a dál to neřeším. Jen jsem poznamenal, že trochu kecá, když píše, že se o mne nestará. Lze to doložit jeho mnoha příspěvky v mnoha diskusích nejen tady, kde se o mne otírá. Vidí rudě, jak slyší mé jméno. Přitom mne ani nezná. Jo, a díky Romane.
Re: Re: Re: Re: Snaží se nestarat?, (Weetek, 17.07.2013 16:29) celé vlákno | reagovat
Má pravdu, Honzo, on si nezačal, já si začal! A to se řééknéé, řééknéé :-)

Samozřejmě, že vidím rudě, to každá levota. Ale že bych ho neznal, to zase prrr! Už na gymplu, když jsme chodili do publika pořadu České televize Na hraně a on byl hostem, pouštěli jsme si to pak na hodině občanky tehdy ještě nahrané na videu a učitel nám na tom ukazoval různé finty a fígle v mluveném projevu.

Ale to už jsme hooodně odbočili :-)
Díky, náčelníku, že ses mě zastal. Ale.., (Ladislav Jakl, 12.07.2013 11:43) celé vlákno | reagovat
Bejčku, musím k tomu dodat jednu věc. Jo, je pravda, že k Hradu mám úctu a štve mě každý, kdo ji nemá. Ale moje tehdejší přecitlivělost měla ještě jeden zásadní důvod. Byl to první ročník pivního festivalu na Hradě a přesvědčit lidí ze Správy nebylo jednoduché. Báli se, že to bude ožírací akce se vším klasickým bordelem kolem. A my jsme všichni moc chtěli, aby to nebyl ročník poslední, aby ti lidé nedostali záminku říkat, že příště nic takovýho nepovolí. Proto jsem se snažil hlídat každou blbost. Tož mi po roce odpusť.
Re: Díky, náčelníku, že ses mě zastal. Ale.., (Jan Kocián - pivní snob, 17.07.2013 03:02) celé vlákno | reagovat
Ladislav Jakl se bál odskočit si do křoví, protože tam nahoře celou dobu korzoval příslušník Hradní stráže.
Někteří tak činili, třeba ..., (Ladislav Jakl, 16.07.2013 14:32) celé vlákno | reagovat
Děkuji za omluvu i přiznání. Ono totiž jinak slova "Z úcty k místu jsem neuvažoval o odskočení si do křoví, byť někteří tak činili (třeba nechvalně známý Ladislav Jakl..." jinak vyložit nelze. Na to člověk nemusí být moc přecitlivělý.
Omluva k páně Jakovu NEmočení, (Weetek, 15.07.2013 13:18) celé vlákno | reagovat
Omlouvám se za pozdní reakci, byl jsem v zahraničí. Nicméně jsem si po sobě přečetl znovu svůj text a musím uznat, že jsem zvolil velmi nešťastnou a zavádějící formulaci. Pana Jakla jsem skutečně do keříků močit neviděl a omlouvám se, pokud si to o něm kdokoliv na základě mého textu začal myslet. Svou veskrze jedovatou poznámku jsem napsal na základě mylného dojmu, protože jinak jeho vyměšovací návyky, jakož ani jiné, nesleduju a nemám o nich potřebu psát. Čer ví, co to do mě vjelo, jinak se snažím dodržovat zásadu se o lidi jako on nestarat. Takže ještě jednou a pro jistotu velkým písmem, aby nevznikla mýlka: PANA JAKLA JSEM NA HRADĚ DO KEŘÍKŮ MOČIT NEVIDĚL A MOC SE MU OMLOUVÁM, POKUD TO Z MÉHO TEXTU NĚKDO TAK POCHOPIL A MYSLÍ SI O NĚM KVŮLI TOMU NĚCO OŠKLIVÉHO.
Veetečník se teda projevil, (Lodyha, 11.07.2013 20:16) celé vlákno | reagovat
Nadávky a posměšky už jsme od něj četli, ale teď už začal sprostě lhát. Nevěřím mu už ani to, že pije pivo.
Re: Veetečník se teda projevil, (Honza Kočka, 12.07.2013 08:51) celé vlákno | reagovat
Jo jo, prizivit se tu jako anonnym. Kdyby prispevek byl aspon vtipnej...
Ach jo..., (Bejček, 11.07.2013 16:00) celé vlákno | reagovat
Weetku, chlapíčku nešťastný :-) !
Celý ten článek je v poho a v celku přesně vystihuje jak atmosféru, tak prostředí a s mnohými Vašimi poznámkami souhlasím. Jen byste si mohl ušetřit tu nepravdu o Láďovi. Tím jste u mne hodně klesnul :-(...
Vím jaký vztah má Láďa k Praze a k Pražskému Hradu obzvlášť a tak něco takového u něj NAPROSTO nepřipadá v úhahu.
Jen na ukázku : Loni jsem si na Střelecké cestě zapálil k pifku můj oblíbený doutník na který jsem se těšil a schovával na ojedinělou příležitost, která pro mne tímto právě nastala a vychutnával obojí, načež se ke mě Láďa přiřítil (a to ví jak mám doutníky rád...) a zvýšeným hlasem po mě chtěl, abych doutník okamžitě uhasil. Tak mu říkám co blázní vždyť jsme na prostranství kde to nikomu nemůže vedit. Načež mne usadil poznámkou : "Možná to nikomu nevadí, ale jsi na PRAŽSKÉ HRADĚ !!! A tady se to nesmí !!!" No domluvili jsme se. Já odešel s doutníkem vedle do parku (kdo kouří doutníky ví, že takouvá radost se zkrátka nedá "típnout" a zapálit někdy později...) mimo areál Pražského Hradu a on mi za to celou tu hoďku a půl to jsem ten doutník kouřil, nosil piva do toho parku. Takže představa Ládi Jakla jak močí na Pražském Hradě do křoví je vskutku sice úsměvná, ale zaručeně nepravdivá...
JBS.
Proč má vítek zapotřebí lhát, (Ladislav Jakl, 11.07.2013 12:50) celé vlákno | reagovat
Vítku, já tomu nerozumím. Už to, že s někým cloumá nenávist tak, jako s vámi, je k nepochopení. Ale proč ještě lhát v textu o tak pěkné akci, které jsem velmi rád pomáhal na svět? Chcaní do křovisek ve městě neprovozuju nikdy a na Hradě bych si něco takovýho nedovolil už vůbec. Pojďme raději psát hezky o pivu místo vzájemného pomlouvání.
.., (Jan Kocián - pivní snob, 26.06.2013 05:31) celé vlákno | reagovat
U světlé dvanáctky Bran jsem si poznamenal: příjemná ovocná chuť, vodové.

Dark Bock 14 z Loučné nad Desnou byl nějaký takový jablečný. Vadil mi pouze slabší říz. Jinak OK.
Vyhledávání