úvod
homepage

Komentáře

článku: Nejezděte tam aneb Co chutná štamgastům pivnice Schlenkerla

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Vzpomínky, (Honza, 02.03.2012 21:48) celé vlákno | reagovat
Slogan "tady pije Pánbůh" je dokonalý a vystihuje realitu! V Bamberku jsem půl roku studoval, prolezl snad kdejakou knajpu (mimochodem, zajděte do Tambosi-Restaurant na ZOB = centrální autobusové nádraží, obsluhuje vrchní s maželkou z Brna - tedy zdravit "Nazdar"! - a točí pozoruhodné pivo Schßlitz, navíc slušně za dobré ceny vaří). Náš nejoblíbenější profesor (expert na kdeco, ale na pivo obzvlášť machr) pořádal každý čtvrtek "seminář" přímo ve Schlenkerla, takže jsem měl tu čest být půl roku tamním Stammgastem, na což budu doživotně pyšný! Jen tak naokraj: Majitel schlenkerly může do té míry spoléhat na úžasné pivo a atmosféru, že obsluhu tvoří VÝHRADNĚ staré baby v blbých kostýmcích, a jídlo taky nic moc (v tomto směru jasně vede největší konkurence Mahr´s Bräu). ALE Schlenkerla je jenom jedna...
Úplně jsi mě vtáhl do vzpomínek..., (Jiri.j, 01.12.2011 16:59) celé vlákno | reagovat
Jirko, moc hezké čtení, úplně jsi mě vtáhl do vzpomínek na předvánoční Bamberg. Všude to voní jídlem, všude vánoční bocky. V pivovarských pivnicích to hučí jako v úle...My jsme spali 1x i v pokojích pivovarského výčepu, dnes již zavřeného, pivovaru Maisel. Ráno snídaně a k ní hned točený tmavý ležák...:-)
Zájezd, (tomas, 29.11.2011 15:15) celé vlákno | reagovat
Zájezd PBA na Bocky byl včera pro malý zájem zrušen...
Re: Zájezd, (Jiří Kaňa, 29.11.2011 16:31) celé vlákno | reagovat
To je škoda. A těšil jsem se, že si o tom aspoň něco přečtu. Obzvlášť by mě zajímalo něco o prosincovém dubovém bocku Aecht Schlenkerla Eiche.
Na původní termín bychom bývali jeli z Budějc čtyři...
Re: Re: Zájezd, (phrabina, 01.12.2011 09:50) celé vlákno | reagovat
Pro Eiche tento víkend jedou do Bamberka Zlý Časy, bude sudové i lahvové. Mělo by tedy být k dispozici minimálně tam a ve spřátelených hospodách, popř. si domluv přímo sud.
Drobná poznámka, Schäuferla není kolínko nýbrž ramínko. I když je to jídlo fantastické, vyhýbám se mu, protože se mi po něm dostavuje zatmění mysli a touha k dlouhému zimnímu spánku. Velikost porcí mi byla byla vysvětlena tím, že by byla nemyslitelná ostuda, kdyby někdo se někdo po dojedení necítil plný.
Díky za radu, (Roman Holoubek, 30.11.2011 13:00) celé vlákno | reagovat
Jirko moc pěkný článek a díky za radu.
Tak já tam tedy nepojedu. :-(

Ale na Eiche už se těším, loňská várka byla skvostná.
Nádherný článek, (Weetek, 30.11.2011 11:29) celé vlákno | reagovat
Jirko, tohle je neskutečně povedené čtení. To není žádný blog, to je naprosto plnokrevný výtečný článek!
Bamberg, (Roman, 29.11.2011 16:19) celé vlákno | reagovat
Byli jsme tam před dvěma měsíci a bylo to nádherné... nestihli jsme všechny pivovary (nyní jsme byli hlavně cíleně za Schlenkerlou), ale příště je dáme :-).
Vyhledávání