úvod
homepage

Komentáře

článku: Ostraváci, je to na vás.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

změna piva, (Tomáš Vařecha, 02.01.2013 10:38) celé vlákno | reagovat
Jako milovník a spotřebitel piva musím sdělit, že jsem dlouho apeloval na změnu pivovaru, nebo alespoň přidání druhého pivovaru a bohužel bez ůspěchu. Jeden člověk nic nezmění. Změnil jsem lokál, nyní pijem Černou horu, je to dobré pivo, (Ostravar se změnil k horšímu),a přesto začínám uvažovat, že si začnu pivo vařit sám.
Dlouhá cesta ke změně, (Martin Jarošek, 17.10.2011 07:22) celé vlákno | reagovat
Jako rodilý Ostravák zajisté vím, kam v ocelovém srdci republiky za dobrým pivem jít. Mám rád pěší chůzi, takže nemám problém navštívit i pivostánky, které jsou pro běžného konzumenta poněkud "z dostřelu".V Ostravě stále nic moc, avšak k určitému pozvolnému vývoji k lepšímu tu přece jen pomalu dochází. Snad jen pomaleji než v jiných velkých městech. Když jsem před cca 10 lety procházel v Praze Husitskou ulicí narážel jsem na samé Géčko, Staropramen či Kozla. Dnes se nestačím divit. Na Svatováclavských slavnostech jsem měl rovněž misionářskou funkci. Vedl jsem kroky důchodce Sváti po těch správných stáncích. A on byl po bezmála 70 letech překvapený jak chutná Slezan, Koníček nebo Excelent!Neříkám, že se 29.9. nevrátil zpět ke svému obligátnímu Ostravaru, ale informace byla předána...Na závěr pozitivní zpráva: 16°(někdy i 14°)z Vyškova bývá často na čepu v Ostravě U Segala na sídlišti Fifejdy 1.
Jako rodilý ostravák, (DanD, 17.10.2011 11:06) celé vlákno | reagovat
musím s jistou dávkou ješitnosti na sebe prásknout, že to, že se v OVě místy čepuje Polička a Vyškov, je moje práce. A budu pochopitelně makat na tom, aby se především Vyškov ještě více rozšířil. Ale ten hlavní tlak musí přijít zdola, od spotřebitelů. Dokud budou spokojeně srkat R+O nebudou mít hospodští důvod ke změně. Zvláště když vyinkasovali tučné dotace.
Re: Jako rodilý ostravák, (LuděkO, 13.12.2011 12:59) celé vlákno | reagovat
Kde v Ostravě je na čepu polička? Možná by nebylo špatné sepsat nějaký seznam Ostravských hospod kde mají načepu něco jiného než piva z velkokapacitních chemiček. Jen pro informaci v Porubě na Hlavní třídě v Mini Baru je na čepu Janáček 12°. Na kolejích VŠB ve Wagonu Svijany, roh Hlavní třídy a 17. listopadu čepují Lobkowicze.
První vlaštovky, (Martin Jarošek, 24.10.2011 07:59) celé vlákno | reagovat
Nedávno byl znovuotevřen boční trakt někdejší hospody Na kopečku v Ostravě - Hulvákách. Jedná se o nevábnou hernu se SAB Millerem, ale zavádějí tam víkendy s minipivovary. Včera tam např. měli dosti dobře ošetřené Hukvaldy, příští týden tam má být Krmelín. Jen aby to vydrželo!
Vyhledávání