úvod
homepage

Komentáře

článku: Vratislav

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Jiskra pro Markétu, (Luděk, 12.08.2018 11:24) celé vlákno | reagovat
Včera jsem se zúčastnil charitativní akce na hřišti ve Vratislavicích. Na dohled od pivovaru Konrad bylo točeno tankové pivo Staropramen. Velice dobré, jen mě napadá, nejednalo se o nějakou provokaci ? :-)
Vratislav 5% Tesco, (ponny, 25.05.2014 15:27) celé vlákno | reagovat
Nevim ja sem koncem minuleho roku prijel do Anglie, kde jsem do doted a tady jsem se s pivem Vratislav setkal poprve... moc sem tomu neveril... ale kdyz clovek pije z plechu Forster, Budweiser nebo dokonce Carling... tak ceskej Vrata je pak razem nejlepsi pivo.. :-) Ano da se tu sehnat Pilsner, ale ten je lepsi v hospode toceny nez doma v lahvi... a o staropramenu, kterej aspon v nasem regionu ma nejvetsi zastoupeni coby ceske pivo se fakt vyhibam....
Re: Vratislav 5% Tesco, (Pavel Votava, 04.06.2014 19:23) celé vlákno | reagovat
Moje slova. Já to piju taky a je to jediná značka která bývá vyprodaná. Takže je to možná ze zoufalství ale cílová skupina tu je.
vratislav 4,7 ???, (michal, 26.09.2012 09:47) celé vlákno | reagovat
ja teda nevim ale prave mam lahvove pivo vratislav zakoupene v tescu v angliji pred sebou a ma 5 procent alkoholu a je celkem dobry lepsi jak ty patoky s plechu
Vratislav Czech Premium Lager, (Jarmila, 06.11.2011 16:51) celé vlákno | reagovat
Tak jsme si s mužem koupili v anglickém Tesku v Anglii"Vratislav" Czech premium Lager. 4,7 procent alkoholu, stáčeno v Praze. Nechutnalo nám to a nerozumíme tomu...JP
Staropramen a Vratislav, (Blackadder, 15.02.2011 10:07) celé vlákno | reagovat
Kdysi mi jeden pamětník vykládal jak Staropramen "uzavíral" Vratislavický pivovar. Přišlo pár osob se sekerami a rozbíjeli co se dalo, hlavně tanky.
Re: Staropramen a Vratislav, (Jiří Kaňa, 15.02.2011 11:00) celé vlákno | reagovat
O nějakém ničení jsem kdysi cosi také zaslechl. Ale na zničení tanku mi sekera nepřipadá být zrovna vhodným nástrojem...
Re: Re: Staropramen a Vratislav, (Lukávo, 15.02.2011 11:56) celé vlákno | reagovat
Před cca rokem jsem byl v Konrádu na prohlídce a paní, co nás prováděla, tak říkala, že jim tam "jen" přesekali přívody elektřiny. Ve vedení na zdi bylo vyseknuto půl metru kabelu...(hodněkrát)
Re: Staropramen a Vratislav, (Blackadder, 16.02.2011 15:18) celé vlákno | reagovat
Aha, tak takhle. Jak říkám, mám to z doslechu... díky za upřesnění.
Re: Staropramen a Vratislav, (Marek Hofman, 11.04.2011 08:29) celé vlákno | reagovat
Pamatuji si kdysi na článek v MFD o uzavření vratislavického pivovaru. Byl tam rozhovor s tehdy už bývalými zaměstnanci a přesně , jak tady píše kolega: sekery, fričky, všechno zničit , aby to již nešlo nikdy použít. Jsem z královéhradecka , ale k liberecku a k Českému ráji mám srdečný vztah. Produktům Staropramenu se vyhýbám opravdu velkým obloukem!!!
Vratislav, (Karel LBC, 26.03.2011 13:05) celé vlákno | reagovat
Za liberečáky můžu potvrdit, že Vratislava z Prahy si koupí málokdo. Skoro všichni vzali za své pivo ze Svijany, ze zázračně zachráněného pivovaru, občas si koupí Konráda, ale pivo pod původním názvem Vratislav nikdo moc nekupuje. Já osobně v poslední době dávám přednost pivu Konrád, přece jen Svijany s výstavem 440.000 hl jsou už trochu někde jinde, než když byl výstav do 200.000 hl, nevím, prostě jsou teď horší. Pořád dobré, ale horší. Ale pořád o 1000% lepší než Gambáč :):):).
Příspěvek odstraněn, (jan, 13.03.2011 21:54) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Vratislav ve Vandaku, (Honza Kočka, 14.02.2011 21:20) celé vlákno | reagovat
Pokud se nepletu, ve VArnsdorfu jsem videl dve cedule Vratislava na hospodach. Musim zajit ochutnat, chystam se na to dlouho...:)
Re: Vratislav ve Vandaku, (jaro štofko, 16.02.2011 20:18) celé vlákno | reagovat
Ahoj Honzo, tak asi by som Ti toho Vratislaváka neodporúčal - hnus. Ale Tebe to nedá tak do skúsiš, no dobre, daj si pozor
Re: Re: Vratislav ve Vandaku, (Jiří Kaňa, 17.02.2011 16:56) celé vlákno | reagovat
Honza má kliku, že si ve Vanďáku má čím spravit chuť... Takže jedno jalový a pak hurá na ejla :-)
Pravdu díš Jirko, (Roman Holoubek, 15.02.2011 05:58) celé vlákno | reagovat
Ano, mám stejný pocit o neurčitosti zařazení současného Vratislava. Jak potvrzuje Hroch, původní záměr nahradit pražským pivem zrušenou produkci z Vratislavic se nepovedl. Nyní značka jen tak visí ve vzduchu bez marketingové podpory. Zajímaly by mne její prodeje. V každém případě a to už jsem se s tím setkal, jsem ve sklepě viděl sudy Vratislava, ale na čepu zářilo pouze logo Staropramene. Kdo ví, kolik takových Staropramenů si jeho příznivci po republice dopřávají.
smysl, (ladin, 14.02.2011 07:52) celé vlákno | reagovat
Priznavam se, ze jsem dodnes zil v domeni, ze existuje jen v sudove verzi. Vratislav jsem nekolikrat na cepu videl a to i v mistech od pivovaru velmi vzdalenych. Vzdy byl v nabidce nekde uprostred, proste lezak od znameho vyrobce za velmi nizkou cenu. Jednoho majitele hospody jsem se ptal a znelo to docela logicky- toto pivo mu bylo nabidnuto v momente, kdy se mu zdaly znackove produkty stejneho vyrobce drahe (a zvlaste vzhledem ke kvalite) a jeho dealer nechtel prijit o kseft- tak nabidl totez co kdysi, ale s cenou a etiketou Vratislav. To by i vysvetlovalo, proc se teto znacce dostava nulove propagace, jde vylozene o nutnost, ktera se nabizi jen v nouzi a o ktere by lide nemeli moc vedet.
Vratislavice, (Jiri.j, 13.02.2011 19:51) celé vlákno | reagovat
Já si pamatuji staré Vratislavice jako mimořádně dobré pivo. Ne všude bylo dobře ošetřené, ale nikdy nezapomenu na čundr v r. 1992 a pivovarskou pivnici naproti pivovaru. Pivo bylo, z mého tehdejšího pohledu, skutečně znamenité a hlavně dobře ošetřené. Později byly Vratislavice ještě nějaký čas k dostání i v Brně a vždy mi chutnaly. Konrad dle mého názoru kvality původního piva zdaleka nedosahuje.
Další značka, která přežívá svou smrt., (Martin Jarošek, 13.02.2011 10:32) celé vlákno | reagovat
Původní Vratislav z Vratislavic nad Nisou bylo velice chutné pivo, jeho paskvil ze Smíchova je mokem bezpohlavním a veskrze zbytečným stejně jako Měšťan či Braník od stejného výrobce. Britští pivovarští velkoprůmyslníci od Basse nám již v prvé polovině 90. let předvedli čeho jsou schopni a my, nepoučeni, si i v letech následujících a prakticky dodnes nasazujeme další škodlivé vši do kožichu našeho tradičního pivovarnictví. V trendu uzavírání současných zavedených provozů dnes exceluje firma Heineken. Případ Vratislavského pivovaru nemá naštěstí tragický konec. Pivo Konrad je chutné a propuštěný vratislavický sládek Vendelín Krkoška si z trucu postavil v garáži vlastní minipivovar. Burton + Bass si však přivlastnili obchodní značku Vratislav, kterou dnes používá spolu s jinými(Braník, Měšťan)další nadnárodní hybrid AB InBev. V dnešní době nic neobvyklého. V časech české porevoluční euforie si jistý tuzemský novopečený podnikatel nechal v ČR zaregistrovat obchodní značku Toyota pro své šicí stroje. Vratislav evokuje vzpomínky, ale osobně jej v regálech supermarketů míjím bez zastavení.
Re: Další značka, která přežívá svou smrt., (hroch, 13.02.2011 19:11) celé vlákno | reagovat
On starý Vratislav byl docela dobrý, ale nás pár co jsme toužili po něčem jiným v Liberci bylo odkázáno na opravdu minimální množství hospod s jiným pivem. Vratislav měl jistě devadesát pět procent hospod a po tom zmíněném přestěhování v prvním půlroce tak už jen maximálně patnáct procent byly hospody Vratislav nebo Starouš. Prostě záměr Basse nevyšel ztratili jistě 250tis.hl na trhu ročně. Místní pražskýho Vráťu naštěstí úplně zavrhli a mezitím se začli rozjíždět Svijany pod panem Horákem a z dnešního pohledu bohužel, většinu hospod tenkrát sežral Gambrinus, v té době ještě pitelný než se zhnusil. Jinak Vráťa byl i v tom roce 97, ukázkový pivo na které se musel člověk přetrubkovat. Když jsem přijel z Prahy zvyklý na Kozla, tak byla po Vráťovi řídká stolice, stejně tak kámoši když jsem je vytáh na Kozla nebo Ragenta tak měli taky své problémy.
Vyhledávání