úvod
homepage

Komentáře

článku: PIHA 2010 A Den D Domovarníků

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Rozeslani vysledku, (Honza Kočka, 11.01.2011 00:36) celé vlákno | reagovat
Omlouvam se, ze jste jeste neobdrzeli vysledky. mel jsem to v planu tento vikend ale dodelani pivniho projektu, ktery pobezi od unora, mi to nedovolil. Vysledky budu rozesilat tento vikend. Dekuji za pochopeni...
Díky, (Petr Kořínek, 20.12.2010 20:07) celé vlákno | reagovat
Tak ještě jednou, dělal jsem změnu na svým profilu.

Děkuji za bezva akci, ochutnávky a debaty byly fajn. Přednášky zajímavé. V podstatě jsem neochutnal nic proti mým chuťovým buňkám. Ještě bych rád věděl, kolik bylo ve všech kategoriích přihlášených vzorků. Příště se zase přihlásím. Rád bych popřál všem hodně zdraví a samé dobré pivo v příštím roce.

Dej Bůh štěstí.
Re: Díky, (Luděk, 21.12.2010 12:44) celé vlákno | reagovat
Vzorků bylo okolo čtyřiceti, pokud se dobře pamatuju, někteří homebrewáři, jak vyplývá i z ocenění (pánové Hanzel nebo Klajl kupříkladu) tam těch vzorků měli vícero.
díky, (bobtata, 20.12.2010 11:47) celé vlákno | reagovat
Děkuji za bezva akci, ochutnávky a debaty byly fajn. Přednášky zajímavé. V podstatě jsem neochutnal nic proti mým chuťovým buňkám. Ještě bych rád věděl, kolik bylo ve všech kategoriích přihlášených vzorků. Příště se zase přihlásím. Rád bych popřál všem hodně zdraví a samé dobré pivo v příštím roce.

Dej Bůh štěstí.
Spousta dobrých piv, (Přemysl Klenor, 18.12.2010 13:55) celé vlákno | reagovat
Tolik dobrých piv, jako na dni D jsem v jeden den ještě neochutnal, ale protože jsem tam skoro nikoho neznal, při ochutnávkách jsem netušil od koho a co piji. Možná by bylo dobré, kdyby každý, kdo tam ochotně naléval, měl svůj ministánek / nic velkého / stačila by cedulka se stručným popisem produktu... Vím, že je těžké neco takového organizovat, ale prospěšné by to bylo.
Těším se na další akce.
Re: Spousta dobrých piv, (Petr Měrka, 19.12.2010 13:29) celé vlákno | reagovat
To by jsme ale sami byli ochuzeni o debaty s kolegy a vzájemné ochutnávání.
A právě proto na tuto (nejen) akci jezdím.



Ďakujem ..., (bobo, 18.12.2010 08:17) celé vlákno | reagovat
... za informáciu, slovenskí účastníci PIHA 2010 iste ocenia každú informáciu v Novom roku...
Inak, veľa úspechov organizátorom a všetkým domácim varičom piva v Novom roku praje bobo
Poděkování, (hroch, 17.12.2010 16:16) celé vlákno | reagovat
Dodatečně děkuji za zorganizování dobré akce. Setkání domovarníků bylo skvělé, každá z přednášek dala nějaké nové poznatky, anebo alespoň pomohla rozjet další debaty na chodbě.
Těším se na další den D
Chyba ve vyhlášení, (hroch, 16.12.2010 17:30) celé vlákno | reagovat
Vím, že jsi se mě Honzo osobně po telefonu omluvil, ale kvuli informačnímu šumu, že bylo málo přihlášených piv v kategorii ostatní spodně kvašená piva, a že se kategorie spojila s jinou, jsme někteří byli ochuzeni o vyhlášení. A já osobně o možnost se nechat fotit se třemi diplomy ze všech tří mnou obsazených kategorií.
Re: Chyba ve vyhlášení, (Honza Kočka, 16.12.2010 17:45) celé vlákno | reagovat
jo jo, z toho vyplyva pro priste nekolik moznosti.
1/anulovat celou soutez, protoze si opravnene muzes stezovat
2/ priste nebrat do souteze vzorky, ktere nebudou poslany podle propozic. Tim se vyhneme upravam degustacniho planu na posledni chvili, vzorky budou vcas analyzovany a vyhneme se dalsim neprijemnostem.

Ano, mel jsem za to, ze ta posledni kategorie je pridruzena k tmavym pivum, kdyz oficialne byly nahlaseny vzorky dva...
Re: Re: Chyba ve vyhlášení, (hroch, 16.12.2010 19:04) celé vlákno | reagovat
Žádný anulování samozřejmě nechci.
Jen mě mrzelo, že když se něco takovýho přihodí, že nezmíníš omluvu v článku (nejde jenom o mě).
Jinak Tato doba je dobrá pro to že víc lidí vaří, ale stejně jako letní období nesvědčí zasílání vzorků na degustace. Poslat vzorky poštou, když nevím kde to zmrzne, je problém. Ani se nedivím, že hodně soutěžících to řešilo osobním dovozem až namísto. Rozbory snad byly věc navíc a na rozhodování v soutěži neměly mít, ani kdy by se stihly udělat předem vliv.
Re: Re: Re: Chyba ve vyhlášení, (Petr Měrka, 16.12.2010 21:01) celé vlákno | reagovat
S tím zasíláním nemáš tak docela pravdu, problém je podle mě v tom, že se lidem nechtělo investovat do expresního balíku.

Na jarní termín jsem posílal 2 vzorky (4 x 1,5 litru + namraženou dvoulitrovku ledu jako chladící vložku), to vše zabaleno do pěnové folie pod plovoucí podlahy. Když použiješ Obchodní balík, nebo expresní balík - myslím že se menuje MMS, tak je to sice za relativně dost peněz, ale měl by dojít do druhého dne.
Re: Re: Re: Re: Chyba ve vyhlášení, (hroch, 16.12.2010 21:25) celé vlákno | reagovat
Já jsem takhle loni najaře posílal na degustační soutěž na Slovensko balík, dorazil se zpožděním po soutěži a vše nakyslo. Já to psal, že si dokážu představit strach některých lidí a slyšel jsem to i na dni D. Já osobně jsem využil pravidelné cesty pivovaru Kocour na mytí sudů do Konrada a poslal to přímo po šoferovi, ale to jsem právě dělal poučen z loňské špatné zkušenosti.
Re: Re: Re: Re: Re: Chyba ve vyhlášení, (Honza Kočka, 17.12.2010 10:55) celé vlákno | reagovat
jenom na okraj - pristi rok se vyorkz na degustacni soutez v Kalteneckeru budou sbirat u Kocoura a ja je pak hromadne povezu do Roznavy...
Re: Re: Re: Chyba ve vyhlášení, (Honza Kočka, 17.12.2010 02:53) celé vlákno | reagovat
Omluvu jsem dopsal i do clanku, krome pana Klenora jsem Vam i volal. Diplomy vam budou poslany dodatecne.

Rozbory by vliv nemely, jde o zaslani vysledku homebrewarum vcetne analyzy. Takto to bude az po Novem roce...
účasť, (bobo, 16.12.2010 21:23) celé vlákno | reagovat
Na moje otázky zaslané na e-mailovú adresu usporiadateľa som doteraz nedostal odpoveď, podobnú skúsenosť má aj Ray (ten sa nakoniec rozhodol práve pre tento dôvod neposlať vzorky pív do súťaže).
Moje otázky - či do súťaže došli vzorky v poriadku, načas aj so sumou, ktorá bola v balíčku pribalená, či vôbec bola vzorka pív zaradená do súťaže.
Na vysvetlenie, nemám vôbec problém s poštovným, do poslednej chvíle som mal v pláne prísť priamo do Prahy na miesto súťaže, iba choroba to zmenila, tak som na poslednú chvíľu riešil dopravu cez kontaktnú osobu p. Bc. Kovácsa.
Vyhledávání