úvod
homepage

Komentáře

článku: „Pivo znalců“ v brněnských hospodách (4.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Nektar nebo Dudák, (Zbyněk Holan, 30.01.2007 15:09) celé vlákno | reagovat
Bývalo a je pivo Nektar, býval a není Pivovar Nektar. Strakonický Dudák bylo jméno pro 12ku. Nektar byla 10ka a 11ka.

Nyní je Měšťanský pivovar Strakonice a.s., který má v portfoliu značek tyto: Strakonický Nektar a Strakonický Dudák a nově Měšťanská 10ka. Celý sortiment viz www.pivovar-strakonice.cz

Můj subjektivní názor je: opustit Nektar a ponechat si pouze Dudák. Je v tom zmatek a Dudák má lepší zvuk. Z minulosti pochází nepěkné rčení o Nektaru a hektaru...a mnozí lidé si to ještě pamatují, byť se to nezakládalo na pravdě!

Ledaže by si pivovar nechával vrátka otevřená pro rozdělení na "prémiová piva" Dudák a levná piva Nektar - zatím se tak však neděje a nevím jestli by to mělo u pivovaru této velikosti vůbec smysl...

Dudákům a dudákům zdar!

P.S. co myslíš Tomáši??
vztah Nektar - Dudák, (Lukáš Houska, 30.01.2007 13:31) celé vlákno | reagovat
Jaký je vůbec vztah Nektaru s Dudákem? Vždycky jsem si myslel, že je to pivovar Dudák a pivo Nektar, ale tak to asi nebude.
Již déle mi to vrtá hlavou a na nic kloudného jsem zatím nepřišel... Snad jen že Nektar jsou jakoby "méně kvalitní" piva (něco jako Budvar a Pardál :-)), ale moc se mi to nezdá. Nebo je to jen náhodné rozložení názvů?
Kdo ví, ať poví!
THX, (Jiří Jobánek, 30.01.2007 11:28) celé vlákno | reagovat
Díky za odpověď, zajímavé. Co je k tomu vedlo, že změnili technologii. Jinak k té prádelně. Jednou večer jsem zapadl do prádelny s Dudákem. Je to jedna spojovací ulice mezi Staňkovou a Štefánikovou na dolním rožku je pivnici U Dána.
Navím jak se ta ulice jmenuje, ale je to první doprava před Flédou (ve směru z centra).
Pro Jirku Jobánka, (Tomáš Semrád, 30.01.2007 10:58) celé vlákno | reagovat
Měšťanská desítka je nový výrobek pivovaru Strakonice, resp. světlé výčepní pivo, které se výrobním postupem včetně vyššího obsahu alkoholu a dalších vlastností liší od dřívější, a dnes již nevyráběné desítky Nektar Gold.
Stávající "Měšťanská desítka" je chuťově podstatně odlišnější než byla ta dřívější "Nektar Gold" a pro mě i lepší.
re:prádelna, (aleš procházka, 30.01.2007 10:51) celé vlákno | reagovat
Co se týče prádelny na ulici Hybešova, tak tam skutečně Dudák spolu s Litovlí tekl. Ale nyní uz provozovna minimálně půl roku zeje prázdnotou. Údajně ji snad někam přesunuli,ale kam,to netuším...
Dotaz na Tomáše, (Jiří Jobánek, 30.01.2007 08:46) celé vlákno | reagovat
Nějak se neorientuji v současném sortimentu pivovaru Strakonice a rád bych se tudíž zeptal:
Je název MĚŠŤANSKÁ DESÍTKA používaný od února 2005 jen novým označením pro původní NEKTAR GOLD nebo se jedná o "novou" desítku s jinými senzorickými vlastnostmi?
TZ, (Tomáš Semrád, 29.01.2007 16:12) celé vlákno | reagovat
S tím nemám problém, já jen reagoval na "jisté obavy" Romana, jestli si nedělá reklamu na jeho BONa, nic víc, nic méně a pak také na to, že některé tiskové zprávy, se dle mého názoru nedají ani číst a ani se možná nezakládají v určitých pasážích na pravdě, i když by to jejich autoři tak chtěli....
Stupidni TZ, (honza, 29.01.2007 15:51) celé vlákno | reagovat
Ty se tu sice Tomasi rozcilujes nad dle Tveho nazoru stupidnima TZ velkych pivovarskych skupin. Jenze problem je trochu nekde jinde. Uz jsme tu s Jirkou psali, ze je mnohdy i problem, z mensich a malych pivovaru nejakou zpravu dostat. O zaslani etikety (byt naskenovane) ani nemluve.

Az nam mensi a male pivovary budou sve TZ ( z nemusi to byt zaden elaboraty) posilat, radi je budeme u nas publikovat. A treba se i potom vice lidi dozvi, co se ve svete maleho pivovarnictvi deje...
Reklamu na BON určitě!!!!, (Tomáš Semrád, 29.01.2007 15:41) celé vlákno | reagovat
Já myslím, že dělat reklamu a osvětu takovým pivům, jako je například BON, není vůbec na závadu. Naopak, to je potřeba a jen houšť.
Místo mnohdy stupidních tiskových zpráv z dílny největší pivovarské společnosti v ČR, Plzeňského Prazdroje a čtení naprostých nesmyslů např. o revitalizaci jejich nosných značek a tradičních postupech, je pořád lepší tady dělat reklamu takovým nevšedním a charismatickým pivům jako třeba BON. Já se na tebe rozhodně Romane za to zlobit nebudu, já to jen kvituji!!!!!
Díky, (Zbyněk Holan, 29.01.2007 12:59) celé vlákno | reagovat
Děkuji za info. Bohužel při mé poslední návštěvě Olomouce (26.12.06) bylo zavřeno jak u Moritze, tak ve Svatováclavském. Měl jsem smolíka. Svatováclavské jsem ochutnal v létě, ale Moritze ještě ne! Musím se tam vypravit! Navštívím oba mini plus obě s Bonem a Kuděje! Jo to bude paráda!
To Tomáš Maier, (Roman Holoubek, 29.01.2007 10:52) celé vlákno | reagovat
Hospůdka BON - ano jde o bývalý Neptun.
A Moritz také doporučuji, ale i Svatováclavský.
Kuděj atd, (Tomáš Maier, 29.01.2007 10:18) celé vlákno | reagovat
Aha, Roman mě předběhl :-)
U Kuděje, (Tomáš Maier, 29.01.2007 10:09) celé vlákno | reagovat
U Kudějeje ale v Olomouci, je to Krapkova 20, stačí zadat do vyhledávače. Pakliže jsem pochopil, že se jedná o Olomouc, tak Bon čepují v Komenského ulici (možná už to je ulice 1. máje) na pravé straně když se jde od hlavního nádraží. Pokud si dobře vzpomínám, tak letmým pohledem na mapu by to mohla být restaurace Neptun. Hlavně zajdi k Moritzovi, tam to nemá chybu, mnohem lepší než ve Svatováclavském.
BON v Olomouci, (Roman Holoubek, 29.01.2007 10:04) celé vlákno | reagovat
U Kuděje - Olomouc - Krapkova ulice 20 - v úterý 30.1.2007 zavážíme pár beček "kvasnicové" 12 světlé BON - o tomto víkendu budou naražené!!!

BON je v Olmíku k dostání: Hospůdka BON - 10,12 a 14 tm - Komenského 5

Druhým místem je Restaurace Zbrojnice - pouze její část Klub (ve sklepě, otevřeno až odpoledne) Biskupské nám. 1 - k dostání 12 světlý BON.

Jinak doporučuji malé útulné posezení na novém mísítě a to Vinárna! Náklo u Olomouce - mimo vína je zde k dostání 12 světlá BON

Honzo, Jirko, jen odpovídám na Zbyňkův dotaz - to není reklama, že ne ?
Prosím o připomenutí, (Zbyněk Holan, 28.01.2007 15:07) celé vlákno | reagovat
Romane prosím připomeň mi ulici, kde najdu Kuděje? A zopakuj i kde hledat obě místa z Bonem. Díky
BON, (Petr, 27.01.2007 13:36) celé vlákno | reagovat
Když nic jinýho tak by se BON mohl v Brně objevit aspoň v Klubu Netopýr...tam už ňáký TV maj tak by žádnou chtít nemuseli...:-)
To se dá jen kvitovat, (Tomáš Semrád, 26.01.2007 09:12) celé vlákno | reagovat
Na to se nedá nic říct, jen opravdu tiše závidět!!! Snad jen díky za takové a ať přibývají i na dalších místech!!!
nekuřácká, (Standa Jakoubek, 26.01.2007 08:53) celé vlákno | reagovat
nekuřácká hospoda s pivníma lahůdkama ? ... jak já těm Olomoučákům zvávidím ...; o něčem takovým si můžu v Teplicích nechat tak maximálně zdát
BON v Olomouci, (Roman Holoubek, 26.01.2007 08:30) celé vlákno | reagovat
Olomouc se stává zajímavým místem pro pivní gurmety. Dva mini a my se svou troškou také přispíváme. Nyní je BON v Olomouci už na dvou místech, ale doufám, že jsme tím neřekli poslední slovo. A pak je zde Hospůdka u Kuděje - již se zde o ní psalo. Nekuřácká, a piva Opat, Poutník a snaží se také mít na víkendy nějaké ty speciály. Předminulý týden tam byl i BON 12, ale v kvasnicové podobě, což je i u nás výjimka. Zachutnalo jim a tak v další zavážce do Olomouce putuje dalších pár sudů BON kvasničáku ke Kudějovi.
Počkej, počkej, (Zbyněk Holan, 25.01.2007 22:28) celé vlákno | reagovat
Romane já měl za to, že v Brně už je Bon k dostaní!!! Jestli ne tak to ani nemá cenu do Brna jezdit.... To pojedu radši do Olomouce, tam se člověk má...
123
Vyhledávání