úvod
homepage

Komentáře

článku: „Pivo znalců“ v brněnských hospodách (4.)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Nektar a Dudák, (Tomáš Semrád, 31.01.2007 06:35) celé vlákno | reagovat
Je pravda, že oba názvy mohou u některých spotřebitelů vyvolávat poněkud "zmatek", co k čemu přiřadit nebo jak se co vlastně oficiálně jmenuje.
Když jsem byl ve Strakonicích loni v únoru, padla na toto samozřejmě řeč. Pan ředitel, ing. Seknička mi sdělil, že Dudák by se měl stát obchodní (nosnou) značkou pivovaru, Nektar pak bude „pouze“ druhem výrobku (viz stávající ležák 11, pořípadě lehký Silver). Tímto by se měla kolem toho definitivně uzavřít neustálá diskuse.
Každopádně, jak tady napsal Roman, oba mají své opodstatnění, a to jím z výše uvedených důvodů, proto by nebylo i dle mého názoru rozumné zbavovat se jednoho z nich, i když někteří rádoby vtipálci začnou "veršovat"...Ale kvůli nevýznamné skupince jednodušších jedinců (kteří možná v životě, jak to tak vesměs již bývá, nevypili ani deci Nektaru a něco jen papouškují) bych rozhodně značku Nektar "nevymazával" z podvědomí pivařské veřejnosti. Mimochodem potenciál "Dudáka" chce pivovar využít při exportu na Ostrovy, tam tato značka má velmi silný zvuk.
Co se týká změny technologie výčepního piva, k tomu tolik. Vylepšení některých parametrů je jen ku prospěchu. Stávající "Měšťanská desítka" je oproti "Nektar Gold" plnější, hutnější chuti. Řekl bych, že si na ni fajnšmekr víc pochutná, a o to šlo. Nabídnout zákazníkům poctivější výčepní pivo než na co byli léta zvyklí a vyjet ze zajetých kolejí (desítka je hlavně na žízeň..., to rozhodně, ale proč si na ni i pořádně nepochutnat). Zkrátka "Měšťanská" má rozhodně vyšší přidanou hodnotu. Dalším důvodem byl samozřejmě marketing. Po vstupu nového vlastníka bylo nutné zaujmout pivařskou veřejnost, především tu svoji, která se tehdy stále zmenšovala, něčím novým. Což se rozhodně podařilo a nejen na krátkou chvíli!
A co se týká nové prádelny, toť pro mě nová informace, kterou samozřejmě prověřím. Je škoda, že ta na Hybešové je zavřená, protože ta Výroční Litovel nemá v lahvích chybu, a co pak jako sudová?....

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání