Komentáře
článku: Velikonoce na kvasnicích - Beroun, Broumy, Mutějovice
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Jirko, v těch Broumech je výčep na hřišti jediným místem, kde je Matuška k sehnání? A otvíračka je denně od 16.00? A co okolní vesnice? Chystáme se rovněž do Broum, je to sice krásná procházka, ale bez Matušky by to asi nebylo ono. Díky za odpovědi.
Přesnou informací bohužel nemůžu sloužit, protože na hospodě jsem otvíračku vyvěšenou nenašel.
Kousek nad návsí je ještě hospoda se Staropramenem, kde prý Matušku taky mají (zrovna ale nebyl) a tam jsem se taky dozvěděl o otvíračce v 16. Ale jestli denně, to bohužel netuším.
Každopádně to pivo uritě stojí za nějaké trmácení a hledání...
Kousek nad návsí je ještě hospoda se Staropramenem, kde prý Matušku taky mají (zrovna ale nebyl) a tam jsem se taky dozvěděl o otvíračce v 16. Ale jestli denně, to bohužel netuším.
Každopádně to pivo uritě stojí za nějaké trmácení a hledání...
Pivo je s určitostí k dostání Na Hřišti, ale jen o víkendech, bývá tmavé, někdy světlé, když je nějaký speciál,. tak taktéž. Na návsi (kulturák) Matušku nemají a v hospodě Na Vinohradech (u hlavní cesty, skoro naproti hřišti) mívají světlé, ale spíše sporadicky, takže hřiště je jistota.... Hlavně se tam dá sedět venku, na rozdíl od ostatních. Jinak v okolí nikde není, jednalo se s hospodou U Lípy ve Březové, ale jak to dopadlo, to nevím...
A hlavně se na cestě do Broum nezapopomeň stavět v Točníku na Herolda... 10°, 12°, 13°a o víkendech buď 14°, nebo pšenka...
Chlapi, díky za informace, "Václava" v Točníku samozřejmě znám, byl jsem, výborně ošetřený Herold a krásná hospoda se sálem, skvělé pochutiny, prostě top hospoda. Několikrát jsme zavírali a přespali dole u hřiště na pódiu, naproti v kabinách bylo vždycky otevřeno WC s teplou vodou, ideální na ranní hygienu. Tolik tip pro další poutníky za dobrým pivem.
Takže na vysvětlenou všem gurmánům a zájemcům,co mají namířeno do Broum.Ve všední den se otevírá Hospůdka na hřišti v 16.hod. a o víkendech už ve 14.hod.V současné době si můžete smlsnout na Matuškovi při každé návštěvě a to světlé 13° a černé 14°.
Jirko, umí si někdo naplánovat krásný prodloužený velikonoční víkend.
Namísto obcházení známých děvčat a žen s tatarem v ruce, popíjením všemožných kořalek, jste se věnovali ušlechtilé degustaci. A jak jsem pochopil prodchnuté nejenom bramboráčky, ale i turistikou.
Jinak mám podobný postřeh - Zelené pivo je rok od roku zelenější a nyní už víme i proč.
A ještě jeden poznatek. Jedenáctka za 17,- Kč je nějaká drahá :-) Poličská 11 za 14,- Kč - to není sen, ale skutečnost v kraji, kde toto pivo je doma. To abych si přihřál svou polívčičku.
Namísto obcházení známých děvčat a žen s tatarem v ruce, popíjením všemožných kořalek, jste se věnovali ušlechtilé degustaci. A jak jsem pochopil prodchnuté nejenom bramboráčky, ale i turistikou.
Jinak mám podobný postřeh - Zelené pivo je rok od roku zelenější a nyní už víme i proč.
A ještě jeden poznatek. Jedenáctka za 17,- Kč je nějaká drahá :-) Poličská 11 za 14,- Kč - to není sen, ale skutečnost v kraji, kde toto pivo je doma. To abych si přihřál svou polívčičku.
Tak to se už o to víc těším na dovolenou poblíž Poličky :)
Zejména kvasnicový Záviš je poslední dobou excelentní!
Děkuji a souhlasím. Pro různé příležitosti si dávám různá piva, ale nefiltrovaný Záviš (současné doby) je pro mne třešničkou na dortu.
Pro zajímavost. Měl jsem zde hostinské čepující jen naši 11 Otakar. Ze sklepa ochutnali právě nefiltrovaného Záviše a unisono prohlásili, že toto pivo chtějí mít také na čepu.
Pro zajímavost. Měl jsem zde hostinské čepující jen naši 11 Otakar. Ze sklepa ochutnali právě nefiltrovaného Záviše a unisono prohlásili, že toto pivo chtějí mít také na čepu.
Tak tak a proto se v sobotu 15.května budeme chtít vnutit k Vám do pivovaru na exkurzi, vše domlouvá pan Machala, snad to klapne a třeba prohodíme pár slov napřímo.
Je to pravda. Berounské pivo je v posledních letech dosti nestabilní. Před zhruba 3-5 lety to byla jiná pochoutka! Že by se změnilo složení vody v Berounce? Nebo se mění sládci.
Zelené pivo není nic nového - myslím, že se vaří i k svátku Sv. Patrika. Pil jsem ho kdysi v Polsku. Zajímavé, ale nemusím to.
Zelené pivo není nic nového - myslím, že se vaří i k svátku Sv. Patrika. Pil jsem ho kdysi v Polsku. Zajímavé, ale nemusím to.
Vyhledávání