úvod
homepage

Komentáře

článku: Nefiltrované pivo ze Žatce

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Pro Cornish steam lager do Nuslí, (MK, 06.01.2010 16:36) celé vlákno | reagovat
V Praze se dá tohle pivo sehnat v hospodě Menhir v pražských Nuslích. Alespoň při mé první a na dlouhou dobu poslední listopadové návštěvě ho tam měli a bylo velmi pitelné, i když už bylo dva dny po DMT. Na čepu byla ten den tři jiná piva ze Žatce a všechna na hranici poživatelnosti. Bohužel. Takže když na dobré žatecké pivo v Praze, tak jedině do Dejvic k Baronce. Tam aspoň nejsou prasata a čistí trubky.
, (Míra Šmíra, 04.01.2010 16:40) celé vlákno | reagovat
to vidím, jak nám Kaufland u příležitosti svého 101. výročí zalistovává tento english lager, zprava v regálu vedle Klasika, z druhé strany Ambrosius :) :) :)
Třeba to bude dříve :), (Henri, 05.01.2010 10:28) celé vlákno | reagovat
Mezi obchodními řetězci je na tom Kaufland, co se nabídky piva týče, docela dobře. Například v Kladně nabízí ze Žatce 11° sv. i tm., 12° a 13° Baronku. Z Rakovníka mají sv. i tm. 10° Bakaláře a sv. 12° Bakaláře, mají i levný Rakovar. Z Náchoda mají v nabídce snad všechny jejich speciály. Dále mají např. Bernarda, Samsona, ale i pšeničného Paulanera a Edelweisse, dokonce i nějakého Belgičana a na další si momentálně nemohu vzpomenout. Krom toho samozřejmě obvyklou nabídku všudypřítomných „europiv“ včetně těch různých Klasiků a Brewerů. V Praze Na Vypichu zase mají mimo jiných kompletní sortiment ze Svijan vč. Barona. Takže zalistování CORNISH STEAM LAGER ze Žatce by zase nemuselo být až takové sci-fi a ani by nemusel stát mezi Klasikem a Brewerem, ale třeba mezi Stoutem nebo Englis Pale Ale z Náchoda a Paulanerem z Mnichova :) Oni už i v těch řetězcích asi zaznamenali, že přibývá lidí, kteří dávají přednost skutečným pivům před pivními náhražkami, byť silně prosazovanými reklamou. A když bude poptávka, tak bude i nabídka.
Přesně :-), (Weetek, 30.12.2009 13:36) celé vlákno | reagovat
Stejně jako Henri, i já jsem poprvé ochutnal na Dočesné. Bohužel, od té doby ne :-(
Rád bych ho kupoval, jen kdyby bylo kde., (Henri, 30.12.2009 08:45) celé vlákno | reagovat
Toto pivo jsem sehnal letos na Dočesné v Žatci a velice mi chutnalo. Pokud na něj někde narazím, tak si ho také opět velice rád koupím. Ve Středočeském kraji se dají v Kauflandech sehnat piva ze Žatce a tak by bylo pěkné, kdyby se o CORNISH STEAM LAGER rozšířil sortiment.
Vyhledávání