úvod
homepage

Komentáře

článku: Francie a pivo?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Biére de Garde, (Lukáš Provazník, 09.12.2009 12:00) celé vlákno | reagovat
Musím se připojit s chválou pivního stylu Biére de Garde. Již jsem měl tu čest (i díky Petrovi) některá piva tohoto stylu ochutnat a nezbývá mi, než je vřele doporučit. Já se zrovna dnes chystám na Jenlain Blonde, které se bude servírovat k domácímu králíkovi na normandský způsob. Před nedávnem jsem také ochutnal čerstvé Jenlain Ambrée a bylo vynikající.
A co se týká konzumace BdG přímo z lahve má to i své nevýhody - pozdější zapojení čichu. Ovšem po napití z lahve se více projeví perlivý snad až bouřlivý říz společně s návalem chutí i vůní. Doporučuji vyzkoušet oba způsoby (nalít do sklenice, pít přímo z lahve) a udělat si obrázek sám.

P.S.: Také mě zaujala zmínka v článku, že by bylo možné, nějaké pivo přivézt do Čech? Pokud ano, určitě bych měl zájem.
Re: Biére de Garde, (Jakub, 09.12.2009 13:15) celé vlákno | reagovat
Ohledně dovozu některého z piv: nebráním se tomu, avšak do ČR se dostávám zřídka a nevím, jak by se to (v případě více zájemců) dalo řešít s předávkou.
Možná je to námět pro Honzu Kočku, který by nějakou společnou akci v podobě degustací a pod. mohl někdy uskutečnit.
Re: Re: Biére de Garde, (Honza Kočka, 09.12.2009 15:47) celé vlákno | reagovat
No, sever pivni Francie mam v planu uz nejaky ten rok. Mozna by se to dalo spojit v breznu s pivnim festivalem Zythos, projet si pivovarky i ve Francii a privezt vzorky na degustaci do Cech...
Re: Re: Biére de Garde, (Lukáš Provazník, 09.12.2009 22:30) celé vlákno | reagovat
Hmm, určitě by nebylo na škodu udělat nějakou akci typu francozko-belgické pohraničí. Ovšem i přes spordické výlety do Čech, by se dala předávka dohodnout. Holt by se případní příjemci museli přizpůsobit dodejci, s tím že počet potenciálně dodaných vzorků by určitě byl omezený. A pokud by to bylo možné, přichystat něco na revanš.
Vyhledávání