Komentáře
článku: Provzdušňování mladiny!
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Pro činnost kvasinek je přítomnost rozpuštěného kyslíku žádoucí, můžete však před zakvašením provzdušňovat jenom násadní kvasnice.Určený objem násadních kvasnic doplňte jednonásobným objemem studené mladiny a z nádoby do nádoby hezky zvysoka přelívejte tak dlouho až se původní objem zdvojnásobí / vznikne krásně napěněný roztok /, roztok kvasnic ideálně provzdušněných nalijete do mladiny a věnujte se hlavnímu kvašení, výsledek bude lepší než při nedokonalém vzdušnění mladiny. Na vysvětlenou uvádím, že kvasnice v mladině cca do hodiny po zakvašení adsorbují rozpuštěný kyslík z mladiny - tak je v domácích podmínkách výhodnější protáhnout dokonale kvasnice v malém objem než nedokonale větší objem mladiny, kvasnicím je v podstatě jedno z jakého zdroje kyslík pochází důležité je aby vůbec byl.
Vyhledávání