úvod
homepage

Komentáře

článku: Sladové víno? A proč ne!

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Chybí maličkost: změnit zákony , (mandys, 11.11.2009 22:27) celé vlákno | reagovat
Jako slohové cvičení to není špatné, ale nic víc... Každý nápoj je totiž, kromě toho, že ho zákon řadí do určité kategorie, také slovně popsán, tedy specifikován. Z čehož plyne, že slyšet na tyhle nápady by znamenalo měnit zákony a na ně navazující vyhlášky atd. Takže už vidím tu legislativní smršť :) A kromě toho, víno se musí vyrábět z hroznů, a jen na okraj: spotřební daň se z něho také platí, kromě vína "tichého"...
To je prostě tak, i když i mně se zvyšování daní, ať spotřebních nebo z přidané hodnoty, nelíbí. Ale na dobré pivo, jako je ležák z Budvaru, se budu těšit i po novém roce.
Ale nemusí, (Colega, 18.11.2009 19:25) celé vlákno | reagovat
Do kategorie víno momentálně spadá i všechen "ostatní" alkohol (kvas z chleba, medovina...). Do velmi mírně zavedené kategorie "tiché" víno se vůbec snadno vejde všelicos. Ona slavná slovní definice je zrovna u piva zhruba stylem "pivo je pivo".
Problémem není absolutní výše, ale splatnost, (Ludan, 13.11.2009 10:08) celé vlákno | reagovat
Zdravím, nejsem ekonom, ale selský rozum mi říká, že padesátník na dvě piva neškodí v té svojí absolutní částce, ale spíše v tom kdy je vybírána. Tato částka vybrána bez ohledu na to, zda je pivo prodáno a zaplaceno.
Mandys - nesouhlas, (Roman Holoubek, 12.11.2009 19:54) celé vlákno | reagovat
Za prvé tady nejde o slohové cvičení, ale o smutnou realitu.

Za druhé tento blog byl apriori napsán pro jiné médium - pro běžné čtenáře a nikoli pro zde se nacházející stabilní osazenstvo.

Za třetí už to tu bylo řečeno, tichého vína s nulovou spotřební daní je naprostá většina v ČR vyrobeného i zkonzumovaného vína.

Za čtvrté nechápu větu "víno se musí vyrábět z hroznů" - co má společného s tématikou nerovnoprávnosti ve spotřební dani na alkohol?
čtvrtá věta, (Tomas, 13.11.2009 05:30) celé vlákno | reagovat
"víno se musí vyrábět z hroznů" - právě to je alfa a omega.

Plocha vinic se nesmí rozšiřovat !!! (OD 2004 , EU)
Víno se smí vyrábět pouze z registrovaných vinic. Celková plocha registrovaných vinic je pevně daná. Neměná. Lze ji pouze zmenšit.
Naprostý souhlas, (Roman Holoubek, 11.11.2009 06:30) celé vlákno | reagovat
Nemám co dodat. Skutečně střední a menší pivovary jsou nyní silně ohroženy a spotřební daň může být oním posledním hřebíčkem pro některé z nich.
Vyhledávání