Re: Re: Re: Re: víno vs pivo,
(Petr Měrka, 13.11.2009 16:03)
celé vlákno | reagovat
Vážený kolego diskutére.
1. naštěstí se necítím být až tak zcela Čechem (ale to s tím nemá co dělat)
2. není to 20 ale 78 litrů (hrnec)
3. nebyly to dva články, ale cca půl roku shánění informací a samostudia, několik zkušebních várek, na které navazovalo vylepšování technologie a desítky dalších várek a také kurs vaření piva v restauračním pivovaru.
4. o práci na vinici a ve sklepě něco velmi málo vím i z vlastní zkušenosti a je rozdíl mezi koupit slad a uvařit pivo a vypěstovat hrozen a udělat víno. To že je možné dovézt hrozny třeba z Albánie a dělat víno za stejných podmínek jako by byly vypěstované u nás považuju za průser.
5. Můj příspěvek mířil spíše k malo- a doma- výrobcům, z vaší reakce se mi zdá že se pohybujete spíše ve sféře menších průmyslových pivovarů.
PS
Podle prudkosti reakce jste buď vystudoval v oboru a jste proto přirozeně alergický na prostředí homebrewingu, nebo jste jen prostě dosud neochutnal.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1. naštěstí se necítím být až tak zcela Čechem (ale to s tím nemá co dělat)
2. není to 20 ale 78 litrů (hrnec)
3. nebyly to dva články, ale cca půl roku shánění informací a samostudia, několik zkušebních várek, na které navazovalo vylepšování technologie a desítky dalších várek a také kurs vaření piva v restauračním pivovaru.
4. o práci na vinici a ve sklepě něco velmi málo vím i z vlastní zkušenosti a je rozdíl mezi koupit slad a uvařit pivo a vypěstovat hrozen a udělat víno. To že je možné dovézt hrozny třeba z Albánie a dělat víno za stejných podmínek jako by byly vypěstované u nás považuju za průser.
5. Můj příspěvek mířil spíše k malo- a doma- výrobcům, z vaší reakce se mi zdá že se pohybujete spíše ve sféře menších průmyslových pivovarů.
PS
Podle prudkosti reakce jste buď vystudoval v oboru a jste proto přirozeně alergický na prostředí homebrewingu, nebo jste jen prostě dosud neochutnal.