Drazí přátelé,
při pročítání níže uvedených příspěvků nabývám dojmu, že uvařit poctivé české pivo svede doma každý blbec, ale vyprodukovat kyselý utrejch v papírové krabici je neuvěřitelné umění, které zákonitě musí být zohledněno odpuštěním spotřební daně. Tato nikam nevedoucí diskuse odvádí čtenáře od toho podstatného - a to, že potravinářské výrobky (nápoje) obsahující alkohol jsou ze zákona zatíženy spotřební daní, jejíž výše je naprosto jasně definována obsahem alkoholu ve výrobku a objemem prodaného výrobku. Touto daní je zatížen každý pivovar, každá likérka, každý lihovar, každý soukromník z pěstitelské pálenice. Tedy proč ne vinaři?? Nevidím tady žádný důvod ohánět se náročností technologie, dobou zrání a cenou vstupů. To si přece každý normální výrobce zakalkuluje do finální ceny produktu. Tedy páni vinaři - chyťte se trochu za nos a uznejte, že pivovarníkům hezky čůráte na záda a ještě se jim u toho smějete. Ale snad na vás taky dojde....
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
při pročítání níže uvedených příspěvků nabývám dojmu, že uvařit poctivé české pivo svede doma každý blbec, ale vyprodukovat kyselý utrejch v papírové krabici je neuvěřitelné umění, které zákonitě musí být zohledněno odpuštěním spotřební daně. Tato nikam nevedoucí diskuse odvádí čtenáře od toho podstatného - a to, že potravinářské výrobky (nápoje) obsahující alkohol jsou ze zákona zatíženy spotřební daní, jejíž výše je naprosto jasně definována obsahem alkoholu ve výrobku a objemem prodaného výrobku. Touto daní je zatížen každý pivovar, každá likérka, každý lihovar, každý soukromník z pěstitelské pálenice. Tedy proč ne vinaři?? Nevidím tady žádný důvod ohánět se náročností technologie, dobou zrání a cenou vstupů. To si přece každý normální výrobce zakalkuluje do finální ceny produktu. Tedy páni vinaři - chyťte se trochu za nos a uznejte, že pivovarníkům hezky čůráte na záda a ještě se jim u toho smějete. Ale snad na vás taky dojde....