úvod
homepage

Komentáře

článku: Chlazení mladiny

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Vodní chlazení, (kvetak, 30.09.2009 01:31) celé vlákno | reagovat
Zatim nijak, ale nejspíš použiji tvůj systém, protože vlastním podobnou nerezovou spirálu z Apomy, kterou chladim pivo (chladicí box na potraviny-z čela přidělaný výčepní kohout, v ní nerez spirála, kolem voda a 5 PETek s ledem-chladí výborně, ale někde mi to víří pivo a pění).
Napadlo mě rozebrat starou lednici, vyrobit/pořídit nádobu na střelim od boku 100l, kompletně zaizolovat stavebnim polystyrénem a montážní pěnou, zevnitř přidělat výparník z lednice a mrazáku (kombinovaná lednička), z veňku už jen mechanicky přidělat kompresor, tepelný výměník a nechat spojit a naplnit chladivem (podle chlaďaře i za malý peníz), jen je problém s výkonem-trochu nad tim kroutil hlavou, ale mohlo by to fungovat na rychlejší dochlazení-nejdříve schladit vodou z kohoutku a pak dochladit ledovou vodou.

Důvod pro celou procedůru: mělo by vzniknout zařízení s mnohem lepší tepelnou vodivostí a kapacitou (voda), což by se dalo použít i při koupeném pivu (nemlať te mě :) ) - večer zapnete a druhý den po šichtě do toho kecnete suda.
Jednosušší řešení: uříznout vršek lednice (na vkládání) a z čela zabudovat nějakou přepážku-otázka je jestli to bude držet (všude plast), nepropouštět vodu, a udrží to metrák vody. Nebo nechat předělat kompresor s výměníkem tak, aby mohla lednice ležet "na zádech".
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání