úvod
homepage

Komentáře

článku: Šrotujeme

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

šrotovník, (Gorvin, 08.07.2009 19:41) celé vlákno | reagovat
Ahoj, osobně melu na šroťáku, který nabízí: http://www.domacimikropivovary.cz/e-obchod/prislusenstvi/srotovani-sladu/

jen jsem jej kopupil za 820,- Kč v Brně u Vichra. Ale obávám se, že už jej tam nemají - už jsme ho tam neviděl. Jsem s ním maximálně spokojen. Musí se šrotovat trochu hruběji (nedotahovat hameny moc na těsno k sobě). 10 kg našrotuji za necelou 1h - uvažuji že připojím nějaký motor :-) Mláto je pěkně zcukřené, i když je šrot trochu hrubší. Pivku zdar! :-)
Re: šrotovník, (Honza Had, 11.07.2009 14:05) celé vlákno | reagovat
Tak už šrotuji také na stejném šrotovníku. Rychlost je přijatelná (5kg za 40min). Jako pohon jsem použil škodovácký motůrek od stěračů (ze šrotiště za 100,-Kč). Co mne trochu zarazilo je dílenské zpracování - je to surový pocínovaný odlitek a nepřesností je tam mnoho - nicméně chvilka práce s pilníkem to spravila. Také zajišťovací šroub M8 by na šneku vyosen, takže jsem musel hřídelku upíchnout a na soustruhu vytočit nový závit M8 - pak stačí jen našroubovat motůrek, udělat si z plechu držáček a je to (viz. foto Ing.Hájek http://www.pivnidenik.cz/snimek/1608/Srotovaci-mlynek.htm). Pluchy jsou téměř neporušeny - opravdu doporučuji.
Re: šrotovník, (Fenol, 14.07.2009 10:38) celé vlákno | reagovat
Ahoj, také na něm šrotuji. Je to šrotovník Š150 od firmy PORKERT http://www.porkert.biz/
(v katalogu mlýnků na 6. straně)
asi před rokem a půl jsem si ho u nich objednával na obchodním oddělení. Byl výrazně levnější než ho prodává Mr. Sládek. Na firmu byl tenkrát vyhlášený konkurz, ale zdá se že přežila a funguje dál. Pro zajímavost přidávám fotku tohoto šrotovníku, kterou jsem pořídil ve Mestě Chang Mai v Thajsku.
http://fenol.rajce.idnes.cz/Thajsko_03_2008_-_dil_II./#1227TH.JPG
Re: šrotovník, (Petr Franěk, 14.07.2009 18:15) celé vlákno | reagovat
Šrotuju na něm také a jsem spokojen. pokoušel jsem se na to udělat také pohon podle ing. Hájka ale použil jsem jiný, silnější typ motorku. Během mletí se mi to kouslo a zničilo mi to regulaci otáček. Je to zkušenost, že se nemá výmýšlet vymyšlené. Viděl jsem to v provozu přímo u ing. Hájka a fungovalo to bezvadně. Motorek má ze stěračů od Škoda Favorit.
Vyhledávání