úvod
homepage

Komentáře

článku: Šrotujeme

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Nemelu, (Petr Měrka, 13.07.2009 22:36) celé vlákno | reagovat
Já sem zjistil, že bez mletí se v klidu obejdu.
Dokud vařil jen trochu, tak mi těch pár kilo namlel sládek v pivovárku.
Nyní kupuju slad už namletý.
Ve sladovně olomoucké fy Raven v Záhlinicích u Hulína je velmi vekmi dobrá domluva, vždy mi pytel sladu namleli, sice trochu jemněji, než by byl ideál, ale zcezování je ještě v normě a krásně to zcukřuje.
Vím že pivovarsky vzdělaní lidé razí ideu šrotovat bezprostředně před vařením, ale vždy si mletý slad navážím po 5 kg do pevných igelitových sáčků, důkladně zavážu a uložím do sudu s dobře těsnícím víkem na závit.
Tak se mi daří slad uchovat namletý bez poznatelné újmy na kvalitě i po dobu tří až čtyř měsíců.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání