Lze na toto nějak reagovat? Zkusím, ačkoli bych nemusel. Pomluvy se snadno vyřknou ale hůře se proti nim bojuje.
Sladkost X hořkost určuje chmel a nikoliv cukr. Pokud nedám žádný chmel a použiji čistý slad(bez cukru), dostanu jen výrazně sladkou vodu. Pokud použiji nejlevnější vysokoobsažný chmel, pak při stejném sypání na kilogramy dostanu vyšší hořkost, než při použití výrazně dražšího ovšem nízkobsažného, ale aromatického žateckého červeňáku, který se v Poličce používá. Cukr skutečně neřeší žádnou sladkost. Cukr se v malé míře u nás používá jen z důvodu nízké kapacity varny k současné produkci. Cukr se z tohoto důvodu používá ve více pivovarech u nás. (Podotýkám, že dnes je cukr dražší než samotný slad!) Nízká cena piva je dána především nižšími režiemi, danými například absencí drahých reklam, nulovému rozdávání "úplatků" hostinským, nulovými úvěry bankám (investuje se jen do výše zisků). Pivovar je v černých (ziskových) číslech i přes nízkou prodejní cenu, která je vysvětlena výše. Obsah alkoholu je dán %EPM a stupněm prokvašení a nemá nic společného s cukrem užitým na varně (a ne na spilce). Pivo, díky vyšší kapacitě ležáckých tanků vzhledem k celkové produkci (oproti zvyklostem v některých jiných pivovarech) zraje výrazně déle. I v létě zraje 11-tka minimálně 35 dní!!!
Předpokládám, že výše zmíněný příspěvek napsal někdo z Poličky, který nemá dobrý vztah k pivovaru, či k jeho majiteli, protože jen v Poličce je na soutoči naše 11 s Bernardem a v Poličce je na několika místech soutoč s PU.
Tož tak ...
PS:
Pane No Name, nechcete se ke mně přihlásit a podívat se do výroby, jak se dělá naše pivo a přečíst si dobu ležení na ležáckých tancích? Přihlašte se ke mně, kdykoli - zvu vás.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Sladkost X hořkost určuje chmel a nikoliv cukr. Pokud nedám žádný chmel a použiji čistý slad(bez cukru), dostanu jen výrazně sladkou vodu. Pokud použiji nejlevnější vysokoobsažný chmel, pak při stejném sypání na kilogramy dostanu vyšší hořkost, než při použití výrazně dražšího ovšem nízkobsažného, ale aromatického žateckého červeňáku, který se v Poličce používá. Cukr skutečně neřeší žádnou sladkost. Cukr se v malé míře u nás používá jen z důvodu nízké kapacity varny k současné produkci. Cukr se z tohoto důvodu používá ve více pivovarech u nás. (Podotýkám, že dnes je cukr dražší než samotný slad!) Nízká cena piva je dána především nižšími režiemi, danými například absencí drahých reklam, nulovému rozdávání "úplatků" hostinským, nulovými úvěry bankám (investuje se jen do výše zisků). Pivovar je v černých (ziskových) číslech i přes nízkou prodejní cenu, která je vysvětlena výše. Obsah alkoholu je dán %EPM a stupněm prokvašení a nemá nic společného s cukrem užitým na varně (a ne na spilce). Pivo, díky vyšší kapacitě ležáckých tanků vzhledem k celkové produkci (oproti zvyklostem v některých jiných pivovarech) zraje výrazně déle. I v létě zraje 11-tka minimálně 35 dní!!!
Předpokládám, že výše zmíněný příspěvek napsal někdo z Poličky, který nemá dobrý vztah k pivovaru, či k jeho majiteli, protože jen v Poličce je na soutoči naše 11 s Bernardem a v Poličce je na několika místech soutoč s PU.
Tož tak ...
PS:
Pane No Name, nechcete se ke mně přihlásit a podívat se do výroby, jak se dělá naše pivo a přečíst si dobu ležení na ležáckých tancích? Přihlašte se ke mně, kdykoli - zvu vás.