Komentáře
článku: Polička - 16.Den otevřených sklepů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Další pivní misionář nebo ŠtamGast?
Na zmíněných slavnostech jste mohli poznat hořčí 12.Podle několika informátorů z řad zaměstnanců je Poličská 11 zdevastována z důvodu udržení nízké ceny piva.
Pivo v létě neleží přes 21 dní,ale i jen 10! Aby se zvýšil obsah alkoholu,tak se přidává před kvašením vice řepného cukru.To je asi původ přesládlé chuti.
Zkuste zajít někam,kde točí Poličku 11 a třeba Bernarda nebo Plzeň a poznáte ten rozdíl.
Pivo v létě neleží přes 21 dní,ale i jen 10! Aby se zvýšil obsah alkoholu,tak se přidává před kvašením vice řepného cukru.To je asi původ přesládlé chuti.
Zkuste zajít někam,kde točí Poličku 11 a třeba Bernarda nebo Plzeň a poznáte ten rozdíl.
Ahojky, ja pochazim z policky a letos jsem byla na slavnostech poprve a musim rict, ze je to fakt super - a nemyslim to, protoze zde bydlim. Pivecko dobry jako vzdy a kyvadlo taky skveli. Jestli nekdo vahata, tak pristi rok urcite prijedte. Fakt to stoji za to....
letos sem se vypravil z Brna a nemůžu říct nic víc,než že absolutní paráda.Čest poličskému pivu!!Více a houšť...
Jsme tam každoročně a letos se s přáteli opět chystáme, kvasničák jsme zkoušeli v Brně na Radničních dnech a byl jako křen. Nekonfliktní prostředí, téměř žádné fronty, spousta ženských a kvalitní hudba v provedení Kyvadla, přijeďte!
...35 km, to by se mi taky líbilo :-)
Jezdím každý rok a letos též pojedu mam to 35km,ale stojí to za to. Skvělé pivo a atmosféra jako v postřižinách
Vyhledávání
Sladkost X hořkost určuje chmel a nikoliv cukr. Pokud nedám žádný chmel a použiji čistý slad(bez cukru), dostanu jen výrazně sladkou vodu. Pokud použiji nejlevnější vysokoobsažný chmel, pak při stejném sypání na kilogramy dostanu vyšší hořkost, než při použití výrazně dražšího ovšem nízkobsažného, ale aromatického žateckého červeňáku, který se v Poličce používá. Cukr skutečně neřeší žádnou sladkost. Cukr se v malé míře u nás používá jen z důvodu nízké kapacity varny k současné produkci. Cukr se z tohoto důvodu používá ve více pivovarech u nás. (Podotýkám, že dnes je cukr dražší než samotný slad!) Nízká cena piva je dána především nižšími režiemi, danými například absencí drahých reklam, nulovému rozdávání "úplatků" hostinským, nulovými úvěry bankám (investuje se jen do výše zisků). Pivovar je v černých (ziskových) číslech i přes nízkou prodejní cenu, která je vysvětlena výše. Obsah alkoholu je dán %EPM a stupněm prokvašení a nemá nic společného s cukrem užitým na varně (a ne na spilce). Pivo, díky vyšší kapacitě ležáckých tanků vzhledem k celkové produkci (oproti zvyklostem v některých jiných pivovarech) zraje výrazně déle. I v létě zraje 11-tka minimálně 35 dní!!!
Předpokládám, že výše zmíněný příspěvek napsal někdo z Poličky, který nemá dobrý vztah k pivovaru, či k jeho majiteli, protože jen v Poličce je na soutoči naše 11 s Bernardem a v Poličce je na několika místech soutoč s PU.
Tož tak ...
PS:
Pane No Name, nechcete se ke mně přihlásit a podívat se do výroby, jak se dělá naše pivo a přečíst si dobu ležení na ležáckých tancích? Přihlašte se ke mně, kdykoli - zvu vás.