Komentáře
článku: Březnice má po letech opět pšenici
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Jedna se o klasicky svetly weizen.
Je to tak, také jsem se v bavorsku setkával v hospodě s označením "tmavé světlé", "weissbier dunkel".
Jedině dobře, že noví vlastníci Březnice tuto tradici oživili!
Jedině dobře, že noví vlastníci Březnice tuto tradici oživili!
Ted prave popijim Franziskaner Dunkel Weissbier...
Pšeničný Herold je v lahvích 0,5l již od včerejška k mání v Pivní prodejně Pod Zelenou Horou a točená bude na čepu v Pivním studiu Modrý abbé v Klatovech (kdy zjistíte tady - http://modryabbe.wz.cz/index.php?page=novinky)
Dneska jsem přivezl čerstvě stočeného pšeničného Herolda do Pivní Klenotnice v HB. Jinak, většina (asi 40 Hl) jde na export do Ruska, pro ČR trh je o něco méně nastáčeno do 0,33 a 0,5 l lahví (na sudy jsem se nějak zapoměl zeptat).
Sudy maji jen pro ty, co si je objednali...
Přestat vařit pšenici v Březnici byla velká chyba, to pivo bývalo skvostné. Je dobře, že teď je chyba napravena. Snad noví majitelé jdou jinou cestou než je výroba diskotékového Bastarda a pod.
Vyhledávání
P.S.: Na Dunkel Weizen (tmavé pšeničné) nevidím nic špatného, to by se to muselo jmenovat Dunkel Weissbier (tmavé bílé pivo).