Komentáře
článku: Gambrinus 11° Excelent - unikátní pivo?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Trojité chmelení je běžné u každého poctivého piva, jen u některých se to nevím proč nepíše. ale to že se to nepíše. to nic neubíra na kvalitě piva !!!
nechci vas nijak vyvadet z omylu ale pokud vím tak gambrinus skoupil prava chebskeho pivovaru a excelent není nic jineho než chebska 11
Máte někdo jakékoli zkušenosti s minipivovarem jako domácí výrobnou piva - zápach, hluk. nezatěžuje to sousedy?
Ze začátku to bylo pivečko dobré,ale poslední dobou je to hnus nad hnusy,slyšel jsem,že to snad vařijou v Polsku?Pěnu to nedrží a ta chuť no fuj....
Od počátku výroby tohoto druhu lektvaru se tutlá,že do tohoto piva se přidává LÍH, (nechci komentovat jaký,to už by bylo moc),aby to nebyla jen břečka ovoněná chmelem a sladem jako je G 10.Kdo to nepoznal tak u mně není pivař.O koupených a zmanipulovaných degustacích ani nemluvě.Takže pijáci tohoto piva:PŘIPRAVTE SI SLEPECKOU HŮL....
Milý Radime,
pivař jsem, ethanol tam určitě je (to by to nebylo pivo), o přidávání lihu za studena (to se snad snažíš naznačit?) s úsměvem pochybuji. To ovšem neznamená, že si u G11 pomlaskávám nadšením :-)
Za druhé, riziko oslepnutí způsobuje methanol, ne ethanol, ten se podává právě jako protijed při otravě methanolem.
Dávám bod za nejvtipnější komentář týdne :-)
Dobré pivo všem!
pivař jsem, ethanol tam určitě je (to by to nebylo pivo), o přidávání lihu za studena (to se snad snažíš naznačit?) s úsměvem pochybuji. To ovšem neznamená, že si u G11 pomlaskávám nadšením :-)
Za druhé, riziko oslepnutí způsobuje methanol, ne ethanol, ten se podává právě jako protijed při otravě methanolem.
Dávám bod za nejvtipnější komentář týdne :-)
Dobré pivo všem!
Kravina
G11 i G12 bývala velmi dobrá piva. Poslední dobou je to hnus, jenž má zatuchlou chuť s dozvukem "po zvratkách". To stejné platí o G10, Staropramenu 10 a Staropramenu 12.
Je to ostuda, že se v ČR a SR vaří nejhorší piva v Evropě. Asi začnu pít vodu z vodovodu...
Je to ostuda, že se v ČR a SR vaří nejhorší piva v Evropě. Asi začnu pít vodu z vodovodu...
proč bys to proboha dělal?
naštěstí tu nemáme jen ty chemičky a v nejhorším použij domácí hrncovar.
Mám vyzkoušeno že cca 2/3 homebrewářů produkují výrazně chutnější piva než větškna produkčních i minipivovarů
naštěstí tu nemáme jen ty chemičky a v nejhorším použij domácí hrncovar.
Mám vyzkoušeno že cca 2/3 homebrewářů produkují výrazně chutnější piva než větškna produkčních i minipivovarů
Asi to tak zlý s Excelentem nebude, podle degustace Světu piva 23.6.09,
(Pavel Zítek, 26.06.2009 15:45)
celé vlákno | reagovat
Včerejší degustace pro čtenáře serveru „Svět piva“ pořádaná Honzou Kočkou a dozorovaná p.Šuráněm skončila následovně :
místo – 11 GA Excelent
místo - 11 Zlatopramen
místo – 11 Náchod
– 5 místo – 11 Echt Pardál; 11 Rychtář
místo – 11 Kozel Medium
místo – 11 Holba Hanušovice
místo – 11 Lobkowicz
míst – 11 Ježek
místo – 11 Platan
místo – 11 GA Excelent
místo - 11 Zlatopramen
místo – 11 Náchod
– 5 místo – 11 Echt Pardál; 11 Rychtář
místo – 11 Kozel Medium
místo – 11 Holba Hanušovice
místo – 11 Lobkowicz
míst – 11 Ježek
místo – 11 Platan
Re: Asi to tak zlý s Excelentem nebude, podle degustace Světu piva 23.6.09,
(Martin Jarošek, 05.07.2009 15:57)
celé vlákno | reagovat
Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha.....
Z vlastní zkušenosti po jihočeských hospodách můžu k sudové G11 říci:
Po uvedení na trh to všichni hosté strašně chtěli a výto v plzeňských hospodách dosahovala 30%. Za týden až dva euforie opadla. V některých hospodách to přestali točit a zůstali u svého standardu Gamg a PU. A tam, kde to lidi pijou poměrně hodně se zcela zastavil prodej PU!!! Takže co je lepší? Točit G11 nebo PU? Víc lidí to nepřitáhlo a ani nezačali pít víc. V hospodách, které má Prazdroj pod kontrolou je to podle mě kontraproduktivní krok. A jinde? kdo ví? Napište nějaký názor.
Po uvedení na trh to všichni hosté strašně chtěli a výto v plzeňských hospodách dosahovala 30%. Za týden až dva euforie opadla. V některých hospodách to přestali točit a zůstali u svého standardu Gamg a PU. A tam, kde to lidi pijou poměrně hodně se zcela zastavil prodej PU!!! Takže co je lepší? Točit G11 nebo PU? Víc lidí to nepřitáhlo a ani nezačali pít víc. V hospodách, které má Prazdroj pod kontrolou je to podle mě kontraproduktivní krok. A jinde? kdo ví? Napište nějaký názor.
přišel jsem, viděl jsem, vypil jsem ...,
(Stanislav Jakoubek, 23.03.2009 08:24)
celé vlákno | reagovat
takže vskutku Excelentní pivečko, tenhle G11°??... asi takhle : byl jsem v sobotu na jedný oslavě a lahvový G11° tam byl; téměř jsem zajásal (rozuměj : říkal jsem si, že člověk by neměl být zaujatý a ochunat by měl leccos; ale abych si v obchodě dal dobrovolně do košíku cokoliv z produkce G, to by mě musela ruka upadnout... takže zajásání spočívalo v tom, že splním "morální" ochutnávací povinnost, aniž bych se musel zpronevěřit svým zásadám...); a výsledek ? vlastně žádný překvapení - tekutina v podstatě bez chuti a bez zápachu, chuťové doznívání žádné, chuť to ještě někdy dobrovolně pít taky žádná ... a vážně jsem tam natlačil dvě flašky ... europivo jak má být !
Jediná odpoved na Excelent 11°Gambrinus bublinkavá voda s príchutou piva to sa nedalo pit,kúpil som si ho vo flaši,ale po vypití pár glgov piva som bol nútený to pivo vyliat robím to nerád-
A co třeba klamavá reklama na etiketách piva LOUNY, kde je i vyobrazeno toto město. Vždyť se to teď vaří v Ústí nad Labem!
Pivaři si svoje pívko najdou, Ti co chtějí pít sifony s příchutí pivo a jen zmatlat hlavu chodí na dnes už worldpatoky a Ti co chtějí poctivej mok zajdou na kvasnicový dobroty co Páni sládci umí v malejch pivovárkách a jim velké DÍK. Dej Bůh stěstí.
Gambrinus by měl stáhnout všechny své výrobky a omluvit se české pivní veřejnosti za letité prznění piva. To, že SAB ukradli název pivu z Rýmařova mne v našem právním marasmu a invenční bídě nepřekvapuje. Pohodlnější je uloupit než vymyslet,
Před třemi týdny jsem v jedné diskusi na tomto webu psal, že "Mám chuť tomu trojímu chmelení i věřit - jen si říkám, jak asi vypadají další piva téhle značky, která nejsou tolikrát chmelená..." Inu, jsem rád, že nezůstalo jen u mého povzdechu. Excelentní Gambrinus prostě jen přiznal, že s jeho "brášky" to není až tak slavné. To ale nakonec už dost českých pivařů ví.
Shrnu-li, pak trojí chmelení může být převratnou novinkou leda pro Jihoafričany, protože české pivo se tak vždy vyrábělo. Popisují to už odborné střeoškolské a vysokoškolské učebnice ze 60. a 70. let. Jde tedy jen o marketingový tah. Z čehož mi plyne, že humbuk kolem G11 má zachránit upadající pověst kdysi věrohodné značky Gambrinus.
Shrnu-li, pak trojí chmelení může být převratnou novinkou leda pro Jihoafričany, protože české pivo se tak vždy vyrábělo. Popisují to už odborné střeoškolské a vysokoškolské učebnice ze 60. a 70. let. Jde tedy jen o marketingový tah. Z čehož mi plyne, že humbuk kolem G11 má zachránit upadající pověst kdysi věrohodné značky Gambrinus.
Já to považuju jen za další nic moc moč z jejich produkce, a tak se tomu poměrně úspěšně vyhýbám:-) Bohužel ale na některé lidi ta reklama funguje a oni to kupujou:-/ Jen doufám, že se toho tolik prodalo na úkor jinejch europiv z téhle chemičky, a ne na úkor poctivejch jedenáctek...Každopádně ta reklama je opravdu svinská, vydávat standardní vlastnost za něco extra, ale tak už to u nich chodí, když výrobek je shit, kterej by se sám o sobě neprodával, tak přichází na řadu pořádná reklamní masáž....
Ad Rymarov - pokud na to nemaji ochranou znamku, je to jen jejich problem. Taky jsem si neregistroval Svetpiva.cz a ted tu je velice originalni server svet-piva.cz, jehoz zrizovatel, ktery u me i publikoval clanky, rozesilal email novinarum, ze je tu konecne server o pivu, na ktery vsichni cekali a ktery zmeni ceske pivovarnistvi a ja nevim co. Nejspis cca deseti clankama za dva roky fungovani...
Ad unikatnost - ano, jsou unikatni, protoze treba chmeli 2,5 minuty do konce vareni. Ostatni treba pet nebo uplne na konci...tezko to nekomu otluces o hlavu...
ad konzument - ano, sto tisic hl pri vystavu pres 4 miliony za rok. To je stejne jako Pardal od Budvaru, ale pri mene nez polovicnim vystavu...
Ad unikatnost - ano, jsou unikatni, protoze treba chmeli 2,5 minuty do konce vareni. Ostatni treba pet nebo uplne na konci...tezko to nekomu otluces o hlavu...
ad konzument - ano, sto tisic hl pri vystavu pres 4 miliony za rok. To je stejne jako Pardal od Budvaru, ale pri mene nez polovicnim vystavu...
1 | 2 |
Vyhledávání