úvod
homepage

Komentáře

článku: Škatulata hýbejte se...

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Nic se nestane , (Olda, 04.03.2009 16:08) celé vlákno | reagovat
Jestli ve Staropramenu vaří pivo InBew nebo ho tam bude vařit případně Heineken, je jedno. Jen se vymění etikety, ale pořád to bude spotřebitelský průměr. Nebo podprůměr? Už dnes je jasné, že Heineken ani InBew toho pro zvýšení české pivní kultury moc neudělaly. Drží se totiž zavedených modelů ze zahraničí: do piva jen to nejnutnější a za ušetřené peníze pak přes reklamu a marketing konzumentovi vypláchnou hlavu.
Re: Nic se nestane , (Petr Žalio, 06.03.2009 17:06) celé vlákno | reagovat
To sice ano, ale pořád jsou jediní, co se snaží alespoň podporovat trochu zajímavější piva - např Leffe, Hoeagaarden Witt, Hoegaarden Forbiden Fruit či Grand Cru nebo aspoň komerční kriek Belle Vue.Ty zmizí. Čím je nahradí Heineken si dokážu představit. Už ted mají v Kauflandu jejich Rumunský výrobek :)
Youngs, (Jiri.J, 03.03.2009 19:15) celé vlákno | reagovat
Weels + Young´s v Bedfordu. Chuť je fakt o třídu dole. Klasika britských Ales a takový konec! Asi to už lepší nebude...
Dotaz na Honzu, (Petr Žalio, 03.03.2009 12:46) celé vlákno | reagovat
Kde se ted´teda vaří Young´s ? Vím, že se sloučili s Wells a Courage, ale nevím že ho zavřeli. Je ale pravda, že jsem zaznamenal pokles chuťových kvalit, zejména u Youngs Double Chocolate Stout. A Courage? Dík.
Co je a co není možné. Kdo ví , (Zubizaretta, 02.03.2009 22:38) celé vlákno | reagovat
Některou z těch spekulací si lze představit. Hlavně tu s opuštěním atraktivního Smíchova, kde může místo pivovaru vyrůst třeba další "čtvrť ve čtvrti". Těžko si ale představuji, že ABInBew koupí Budvar, nechá si ochranné známky a baráky prodá Heinekenu. Zatímco to první, že ABI koupí Budvar a pak ho zavře, je možné, to druhé méně. "Bezejmenné" pivo si Heineken může v Česku dnes i v budoucnu uvařit kdekoliv. V Brně, Krušovicích, i závodech Drinksu. Volných kapacit má dost... Proto aby nenastala varianta 1, tedy zavření Budvaru americkými Brazilci (či brazislkými Američany), nechal bych Budvar v podobě v jaké je. Ani státní vlastnictví úspěšnému podnikání nebrání. Jen takovou firmu musí vést schopní manažeři. I když, jednomu kroku to, pravda, brání. Kdyby si chtěl totiž Budvar koupit nabízený Staropramen, "státní mašinérii", která by akvizici schvalovala. by to sotva prošlo... Škoda. Představa silné české firmy by byla hezká...
Re: Co je a co není možné. Kdo ví , (Honza Kočka, 02.03.2009 23:07) celé vlákno | reagovat
Ale mit navic stovky mist, kde muzete vedle Budvaru prodavat i svoji znacku, se muze hodit. A prodej Budvaru nejspis bude vynaset i po privatizaci...ale kdo vi:)
No co, život jde dál..., (Jiří Kaňa, 02.03.2009 09:33) celé vlákno | reagovat
Kdyby Hajneken koupil Staropramen, byl by mu pak k něčemu Zlatopramen a Březňák? Měl by v portfoliu ultramegaprémiový Heineken, megaprémiový Staropramen a prémiové Krušovice. Co pak s takovým brakem jako je Březňák?

Výhodou je výroba Stelly Artois na Smíchově. Stačí jen začít ji stáčet do jiných zelených lahví a konečně nebudeme muset dovážet Heineken z Polska.

Jinak osud Staropramene jako takového je mi vcelku lhostejný. Už z toho udělali takový produkt, že je nakonec jedno, kdo a kde to vaří. Možná ten "brand" budou jen trochu jinak "komunikovat", aby se jako že něco dělo.
Souhlas, (Roman Holoubek, 02.03.2009 06:40) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s Tebou Honzo. Tak jak Ty, to podobně vidím i já. Co se týče LIFu a K Brewery Group - vztahy těchto dvou společností údajně již delší dobou skřípou. Tak možná proto vyvíjí LIF samostatné kroky.

Jinak osobně si myslím, že pokud dojde k prodeji Pivovarů Staropramen - hlavním zájemcem pravděpodobně bude Heineken. Přeci jen bývá nejraději jedničkou, či alespoň dvojkou v konkrétním teritoriu a to u nás ještě není.

O opuštění Smíchova a stavbě pivovaru na zelené louce se již mluví hodně dlouho, takže ani to není vyloučené. Pokud by Staropramen koupil Heineken - dost možná by jen rozšířil Krušovice a nestavěl nový u Prahy. Krušovice jsou u dálnice, blízko Prahy, blízko letiště, v centru Čech - ideální poloha a souvisí s tím i zmenšení nákladů na provoz než postavit druhý u Prahy, nehledě na rozdíl nákladů na nový pivovar a jen na rozšíření stávajících Krušovic.
Vyhledávání