úvod
homepage

Komentáře

článku: Nejlepší minipivovar? Kaltenecker.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Slavnosti piv Paulaner, (Petr Žalio, 10.03.2009 10:15) celé vlákno | reagovat
O progresivitě pana majitele svědčí i to, že uspořádal slavnosti z piv mnichovského pivovaru Paulaner. A to dokonce v sudové podobě! Na čepu Paulaner Helles, Weiss Dunkel,Weiss Hell, Salvator Doppelbock, Roggen - žitné a Paulaner Märzen. Vše umocněno stylovou výzdobou v bavorském duchu a kuchyní.
To v CZ by nikdo neudělal.Pan Kovács opět příkladem.
Viz: http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=http%3A%2F%2Fwww.kamnapivo.sk%2Fwebtron%2Fpivne-slavnosti-tyzden-bavorskeho-piva-paulaner.html
chvála minipivovaru, (jaro stofko, 15.02.2009 18:07) celé vlákno | reagovat
Aj ked teraz bývam v Jirkove, rožnavské pivo som pil naposledy vlani samozrejme vynikajúce, všetky druhy, znovu musím sklonit velkú poklonu majitelovi pánovi Kovácsovi- on má najvačšiu zásluhu na udržaní sa na slovenskom pivnom trhu (aj v zahraničí),za všetko hovorí kvalita pív a ocenenia.
Pozdravujem pána Kovácsa pivu zdar
Kaltenecker a jeho piva, (Weetek, 13.02.2009 10:15) celé vlákno | reagovat
Přidám se k všeobecné chvále rožňavských piv a neodpustím si jedno malé rýpnutí směrem k Vanďáku. Rožňavští nejen že mají hezký sortiment báječných piv, ale mají i pěkný a informativní web, na kterém mají relativně (i když asi ne úplně) kompletní přehled toho, co momentálně a v nedávné minulostí vaří a vařili. Kocouři a kočky z Vanďáku vaří taky náramné lakominy, ale web, Honzo, případně mě setři a oprav, není a není. A přitom už toho bylo navařeno, až se z těch písmenek hlava točí. IPA, EPA, APA, AIPA,... O existenci některých piv z Varnsdorfu jsem se dověděl nedávno až na burze díky existenci etiket. Tož co už taky urobit nějakou tu prezentačku?
Re: Kaltenecker a jeho piva, (Weetek, 13.02.2009 10:16) celé vlákno | reagovat
uups, vaří laskominy, ne lakominy :-) Jedno písmenko vypadne, a už to vypadá tak, že si ta piva šušní pro sebe :-))
Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Roman Holoubek, 10.02.2009 12:26) celé vlákno | reagovat
Měl jsem tu čest být několik dní v Rožňavě na dovolené a povykládat si s panem Kovácsem, jeho paní a několika dalšími lidmi na jejich pravidelném klubovém sezení.

Od té doby, co jsem poprvé ochutnal Brokát, jsem byl natěšený na košt dalších piv. Výsledek ještě předčil očekávání. Snad až na chilli (ochucená piva skutečně nejsou mým šálkem), byla ostatní piva naprosto skvělá. Takto vyhraněný výraz používám jen výjimečně, ale piva z produkce Kalteneckeru si to skutečně zaslouží.

Mimo klasickou ukázku světlého ležáku plzeňského typu, mne velmi potěšil naprosto typický bavorský Weizen. Mé chuťové buňky se rovněž tetelily nad tmavou verzí pšenice. Neméně nezajímavý byl i tmavý ležák. V ledničce, díky opětovnému setkání, na mne čeká IPA, 19 Porter a zde zmiňovaný Marzen.

Zní to jako PR článek, ale všem kdož chtějí ochutnat nejlepší SK pivo a jedno z nejlepších piv na bývalém území Československa doporučuji zařadit výlet do Rožňavy v plánech na dovolenou.

PS: a jejich kuchyně je na srovnatelné úrovni s kvalitou piv

Tož tak...
Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Petr Žalio, 10.02.2009 17:05) celé vlákno | reagovat
Romane díky za tip na tmavý ležák, pokusíme se ho taktéž dopravit do Brna. Měli jsme zatím jen Rauch, IPA a Märzen - všechny výborné. Co se týče Porteru 19, ten jsme zatím, bohužel, ochutnali jen v plastu. Ale i tak sliboval nevšední zážitek. Spíš se chuťově blížil britskému stylu Porter (přestože byl silný) než pobaltskému typu. O to víc se budeme snažit ochutnat i sudovou variantu.
Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Jiri.J, 10.02.2009 20:53) celé vlákno | reagovat
A ještě 16% Brokát Tokaj!!! Ten byl také vynikající!!! Podobně jako Roman nerad používám v hodnocení piv superlativa, ale u Klateneckeru je toto zcela namístě. Doufám, že se nám podaří do Brna prosadit i další jejich piva. No a návštěvu pivovaru rozhodně naplánujeme:-))
Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Roman Holoubek, 11.02.2009 07:40) celé vlákno | reagovat
Jo Brokát jsem vzpomínal - to byla lahůdka, ale je to jen sezónní záležitost.
Tak na Portera jste mě naladili - ostrovní typ je moje slabost.

PS: díky chuťovým nuancím jsem si pro sebe tmavou pšenku od pana Kovácze přejmenoval na banán v čokoládě.
Re: Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Honza Kočka, 11.02.2009 08:45) celé vlákno | reagovat
Brokat je jejich tmava 13 a tu maji celorocne. Brokat Premium je vlastne Tokaj, ve spolupraci s madarskym minipivovarem, to nejlepsi co maji. IPA, kterou varilo Pivo Praha vyborna, jen nevim, co na to na Slovensku vzhledem k tomu, co je bezne k dostani, rekli:)

Jinak Kocour z Vandaku varil ve spolupraci s Roznavou V3 Rauchbier- kde V3 znamena Visegradska pivni spoluprace(Cesko, Slovensko, MAdarsko) a bylo to nase jedno z nejuspesnejsich piv. Urcite se bude varit znova:)
Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Libor, 11.02.2009 16:08) celé vlákno | reagovat
Lan také rýpnutie....

Re: Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový, (Jiri.j, 13.02.2008 09:01)
"Je mi líto, že to musím takto napsat, ale v SR je pivní kultura, řeknu-li to kulantně, na dosti nízké úrovni. To se projevuje nejen skladbou a sortimentem piva (naprostá nenápaditost), ale i jeho kvalitou"

alebo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový, (Jiri.j, 13.02.2008 10:38)
"Ke Kalteneckeru: jedna vlaštovička jaro nedělá:-)). Pravada, ani jedno z těchto piv jsem neměl a asi mít ani nebudu,---- rozhodně se nerozjedu kvůli tomu do Rožňavy.---- To radši vyrazám směrem na západ do Bavorska"

tak kde bude pravda? čo vy na to p. JiriJ? Dik za Vašu odpoveď....
Re: Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (umbob, 11.02.2009 21:42) celé vlákno | reagovat
Internet s jeho archivy je sviňa:-)Pěkně Libore. Ale lidi se mění i se svými názory, a to nejenom na pivo.
Re: Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (tomas, 12.02.2009 11:11) celé vlákno | reagovat
Jiri.J má ale pravdu, že jedna vlašťovka jaro nedělá. Nebo je na slovensku podobných minipivovarů víc. Kvůli 1 pivovárku se tam bude cca 6 hodin cesty z ČR trmácet málokdo.
Re: Re: Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Libor, 12.02.2009 12:47) celé vlákno | reagovat
nič v zlom, ale ty si vôbec nepochopil, čo som tým myslel.....

pred rokom p. Jobánek tvrdil, že určite do Rožňavy kvôli pivu nepôjde, a dnes po roku tvrdí, že cestu tam si musia určite naplánovať...

to o tej lastovičke tam je preto, aby som jeho vetu nevytrhol z kontextu.... To znamená, že v mojej reakcii vôbec nešlo o 1 lastovičku ale o tú Rožnavu.

to len tak na objasnenie.....
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (tomas, 12.02.2009 13:58) celé vlákno | reagovat
Já to pochopil, že byla myšlená ta změna názoru. Všechno se ale vyvíjí a něčí názor se může časem změnit jako se mění chuť piva. Značka piva, která měla před rokem špatnou pověst může bejt najednou výborná a naopak. V Rožnave taky začínali původně na nějaký maďarsko-německý licenci a dneska už vaří pivo jinak. Alespoň podle pěkný knížky o slovenských minipivovarech od p.Pokrievky, kterou jsem nedávno zakoupil.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pan Ladislav Kovács a jeho piva, (Jiri.J, 12.02.2009 20:49) celé vlákno | reagovat
Věc se má tak. Určitě bych se bez jakékoliv zkušenosti s pivy z Kalteneckeru do Rožňavy nevydal. Na tom, že Slovensko si nejstojí pivně nejlépe, trvám. Byl jsem tam teď na podzim a ozkoušel i Urpiner (dokonce i 16%), ale bohužel vše potvrdilo mé tvrzení, že tamní sortiment je čím dál tím více unifikovaný a užší.
Kaltenecker je ale skutečně vynikající a rád bych jeho návštěvu spojil s konáním tamního pivního festivalu (v květnu). Vede mě k tomu více důvodů, ale to by bylo na delší vysvětlování. Přiznávám, jsem vinen:-))! Ale koho by napadlo, že tam bude tak dobré pivo! To bych neočekával.
oprava, (Roman Holoubek, 10.02.2009 12:28) celé vlákno | reagovat
Nikoli: "Neméně nezajímavý byl i tmavý ležák".
Ale "zajímavý" :-)

omluva
Marzen 2008, (hroch, 10.02.2009 11:41) celé vlákno | reagovat
Musím se přidat loňský marzen na kulečníku u Hrocha byl taky vynikajicí.
Vyhledávání