úvod
homepage

Komentáře

článku: Návrh stanov spolku homebrewářů

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Smysluplnost sdružení, (framax, 26.12.2008 20:48) celé vlákno | reagovat
Ahoj všem. Tak jsem si pozorně přečetl vše co je v této rubrice ohledně sdružení.
Můj názor je tento, návrh stanov je popsán odborně a s určitým výhledem na činnost, ale při jeho přečtení se nemohu zbavit dojmu, že znění je postaveno spíše na větší než piko a mikropivovary. Vypadá, jako postavený na normální profesionální pivovar a ne na domácí vaření. Toho se asi většina lidí zalekla. Současně potom navrhovaná cena, je dost peněz pro toho, kdo si doma uvaří právě jen těch 200 litrů za rok.
Jsem toho názoru, že teprve několikáté setkání i kdyby jen jednou ročně umožní zájemcům se lépe poznat (vždyť jsme se viděli vlastně porvé) a z toho později přejít k formě sdružení.
Vezmu li současně v úvahu celní předpisy např. v Německu, tam existují podobné povinosti a berou se tam poměrně vážně a tam existují podobné spolky též naprosto legálně. Je tam, ale jeden velký rozdíl, my začínáme a oni existují i více než 10 roků.
Takže si myslím, že sdružení bych osobně nezavrhoval, ale zřejmě to bude chtít ještě delší čas. Řekl bych, že zatím všichni řeší spíše, jak vůbec vyrobit varnu a jak vlastně vařit, než, že bychom se měli sdružovat a tím si vlastně pomáhat.
Tak nezavrhujme sdružení spolku domácích vařičů piva a těšme se na další případné setkání.
Dej bůh štěstí Franta
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání