úvod
homepage

Komentáře

článku: Krušovice lahváče lautr fuč - a čarování zůstává

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Asi je to tak, (Vašíček, 17.10.2008 15:52) celé vlákno | reagovat
S Krušovicemi nejspíš máte pravdu.Tak dlouho jsem ten humus pil, že už mi to dnes ani nepřijde.Spíš by se také dala otevřit loterie, za jak dlouho začnou stáčet úplně běžně pro řetězce pod jejich "značkami".Každopádně, když si vezmete, že jsem odkojený starým Jarošovem z 80. let(nic jiného se k nám tehdy na Slovácko nevozilo),tak proti tomu ty Krušovice asi budou jistý posun...Kvalitní pivo?Co tím myslíte?Poslední dobou už mi nechutná ani Medium 11 od Starobrna(a to ho začínají prý kupovat už i někteří Pražáci a prý tam rychle lahváče mizí,taky se o něm tvrdí, že je NEJ pivo na celé Moravě-těch medailí!...Je to dáno více faktory,abych pivovaru za humny úplně nekřivdil, prostě občas to obsluha pěkně fláká u té pípy ).Proto jsem také po dlouhé době váhání přistoupil k domácímu vaření. Ovšem dík za názor.V.
Re: Asi je to tak, (Martin Charvát, 17.10.2008 16:32) celé vlákno | reagovat
Krušovice vaří a prodávají pod privátními značkami již od devadesátých let. Podle ekonomických výsledků tvořil před převzetím Heinekenem zhruba polovinu jejich výstavu vývoz „neznačkového“ piva do Německa. Jak je tomu nyní nevím.
Re: Asi je to tak, (Jiri.j, 18.10.2008 06:41) celé vlákno | reagovat
Pane Vašíčku, Vy se mi snad zdáte. Nemohu uvěřit, že existujete a nejste pouhý výtvor lidové tvořivosti, jako kdysi Karel Kvapil:-))
Odkojen Jarošovem, pijící Krušovice a Starobrno. A ještě si v tom libující. O kvalitních pivech je zde a na dalších pivních webech napsáno neuvěřitelné množství článků. Nemohu se ale ubránit pocitu, že Vám vysvětlovat, co je dobré pivo by to byla zcela zbytečná práce. Vám asi prostě chutná vše s označením pivo. Zkuste se věnovat něčemu jinému, než pivu. Třeba modelářství nebo mapujte po Brně, kde roste u tratě divoký chmel.
Re: Re: Asi je to tak, (Vašíček, 18.10.2008 13:48) celé vlákno | reagovat
Pane, poopravím.Mám to štěstí,že neproliji hrdlem úplně vše.I v případě,že je to zadarmo-a u novinářů těch příležitostí je hodně.Také nekupuji podle momentálních akcích v marketech-to dělají žel mnozí bezdomovci a někteří soc.slabí.Čili úplně vše,co je levné,nepiji,naštěstí,kdyby jste byl v Brně,nevěřil by jste,jaké mohou být propastné rozdíly např. v kvalitě čep.Media 11 od StBrna mezi jednotlivými cateringy a jak si to nedokážou pohlídat.Mám to štěstí, že už někdy 1988 jsem se dostal k mnoha západním pivům, že babička dělala v pivovaře a byl jsem tam často (Klášter n./Jiz.).Pil jsem už ale i "hnusný"(subjektivně) Radegast,Prazdroj,Bernard,Budvar,Zubra atd.,jak lahváče,tak točené.Každý má rozdílnou chuť,názor a přístup k pivu,proto vysvětlovat,co je "dobré pivo" v podstatě ani nejde,bývá to často zavádějící a subjektivní.I různé soutěže jsou jen zprůměrované názory X-lidí z poroty, taky jsem s účastnil těch Výč.šotků a dalších v Brně a vím, že málokdy se porota shodla třeba 6:1, často to bylo 4:3.Proto radím,zkuste si každý,pokud můžete,někdy uvařit i "vlastní" pivo.Mějte se a užijte si každého piva,které Vám bude chutnat.V.
Vyhledávání