úvod
homepage

Komentáře

článku: PRÁVO VÁREČNÉ, o.s. z Brna (2.díl)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

kvota, (hroch, 13.10.2008 09:33) celé vlákno | reagovat
Opět opakuji pivo je nápoj v průměru s polovičním obsahem alkoholu než víno, a proto nemůže být kvota menší než u vína. Především je nutné zrušit povinnou registraci domácího výrobce piva u celního úřadu. Nedělejte nic na čtvrtinu.
Re: kvota, (Vašíček, 14.10.2008 11:55) celé vlákno | reagovat
Jistě, v podstatě máš pravdu, ale jak jistě znáš naše už dlouho setrvalé nepříznivé politicko-společenské podhoubí, žádat rovnou zrušení registrace by asi neprošlo.Podívej se třeba na záruky vkladů v bankách (populista PAR by je rád udělal neomezené, Kalousek to brzdí někam k milionu a čtvrt..).Jak znám naše politiky, tak by možná argumentovali - a co vinaři a ostatní vařiči,lisovači a paliči? Úplně TO odstranit žel nevidíme jako reálné, ale aspoň na těch 400-500 L/rok to zdvihnout, byl by úspěch pro nás málovárečné. ZV
Re: Re: kvota, (Petr Buriánek, 15.10.2008 10:12) celé vlákno | reagovat
"- a co vinaři..." Nic, stačilo by srovnat naše podmínky s jejich. Zachovat stávající znění zákona a pouze změnit 200 l na 400 l/rok mi přijde relativně jako nepodstatná změna (i když i ta by stála asi mnoho práce).
Re: Re: Re: kvota, (hroch, 15.10.2008 14:29) celé vlákno | reagovat
Teď to není ani polovičatá snaha a kdo se ze zákonodárců bude ochoten podívat do znění zákona, tak si řekne teď chtěj tohle za rok budou chtít víc a za rok zrušení registrace a já budu za vola, že stím otravuju každý rok. Je potřeba nás postavit na rověň vinařů naráz a ne postupně. Několikrát se tím nikdo nebude zabývat.
Re: Re: Re: Re: kvota, (umbob, 15.10.2008 19:05) celé vlákno | reagovat
Ač nevařič, musím souhlasit s Hrochem. Je to postavené nahlavu. Někde jsem četl i průzkum u některých našich zákonodárců(otázka zněla, nějak ve smyslu "Co říkáte disproporci mezi povolenou domácí výrobou vína a piva") a spousta z nich o tomto problému neměla ani tuchy. A všichni souhlasili s tím, že by se s tím mělo něco dělat(ale slibem nezarmoutíš, že..)Takže pokud už se do toho boje někdo hodlá pustit, tak ať se to srovná najednou.
Re: Re: Re: Re: Re: kvota, (Vašíček, 18.10.2008 13:54) celé vlákno | reagovat
Ale jsk znám některé "zákonodárce" a jejich asistenty (bohužel osobně), vím, že je potřeba pomaličku a pak zvyšovat nenápadně, ve stylu Budulínka:"jenom 2 prstíčky tam strčíme, ohřejeme se a hned zase půjdeme", ale nakonec tam dostanem možná i 3,4,celou ruku.Navíc by požadavek srovnat kvótu s vínem, nejspíš pořádně zase rozvířil vinařskou lobby-a ta je sakra silná-a pka by chtěli hranici posouvat oni, nakonec by to vyšumělo do ztracena a zůstalo při starém.Riziko.V.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvota, (framax, 18.10.2008 23:39) celé vlákno | reagovat
Souhlasím se všemi komentáři, které zde zazněly. I kladnými, ale i zápornými. Posoudím to se svým druhým hobby a to amatérské vysílání. Tam určité změny trvaly několik roků (povinná morzeovka, povinná technika, a pod.) Chtělo to jen neustále trochu "rejpat a otravovat" a dnes tyto povinnosti již nejsou.
Myslím, že zde to bude určitě stejné, nic nepůjde napoprvé a myslím, že když se bude žádat více, bude to lepší, protože poslanci to trochu osekají. Zbytek, který zůstane, bude asi i určitě větší. Žádejme více něž vinaři, poslanci to osekají a vlastně možná srovnají s vinaři a bude to. Je to sice jednoduše napsáno, ale já bych to takto zkusil.
Ahoj Franta
Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvota, (Petr Měrka, 23.10.2008 16:59) celé vlákno | reagovat
Jak by asi na naši iniciativu reagovali na úřadu u ombudsmana? Myslím že ho máte v Brně.
Mě osobně připadá zákon o spotřební dani dost diskriminační a oni jsou tu od toho, aby diskriminace odstraňovali.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kvota, (Vašíček, 03.11.2008 18:36) celé vlákno | reagovat
Ano, máte pravdu, ombudsman je také v Brně, ale osobně bych byl raději, aby tam byl už někdo jiný. Třeba i ženská. Mohu to oficiálně vznést jako podnět, je to zajímavý nápad, díky, mě také zajímá, jak se k tomu TAM postaví, pokud neřeknou, že nejsou oprávněni se tím zabývat, což je docela možné. Nejdříve to vznesu jako běžný občan, o něco později jako zástupce našeho obč. sdružení. Nebo to tam za sdružení podá kolega. Jsem zvědav, jak nám odpoví. Nic proti vinařům, ale o zjevný nepoměr a diskriminaci půjde! Z.Vašíček, Brno
Vyhledávání