úvod
homepage

Komentáře

článku: Istanbulský minipivovar a turecké pivní novinky

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

TB, (Petr Žalio, 17.10.2008 14:03) celé vlákno | reagovat
To jsou alespoň super + zajímavé informace z evropského pivovarnictví!
Víc takových, díky..
Taps, (Pavel, 16.10.2008 17:44) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,

výborný článek a přesný popis turecké pivní scény se kterou mám taky zkušenosti. Pivo TAPS se dá v Istanbulu vždy sehnat v supermarketech MIGROS, jeden je ve čtvrti Maslak ( tam kde jsou všechny ty mrakodrapy za hotelem Sheraton)
Jinak ještě existuje Perge Bira (malý pivovárek) v Side a taky ještě pivovárek Park Gida v Tekirdagu ( evropúská část. Občas je někde vidět lahvové pivo těchto nových malých pivovarů


Re: Taps, (Weetek, 17.10.2008 11:49) celé vlákno | reagovat
Děkuji za pochvalu. Máte stoprocentní pravdu, oba Vámi zmíněné pivovárky existují. Na pivo Pera Pilsener z Tekirdagu jsem štěstí zatím neměl. Samotný pivovar je od Istanbulu přeci jen docela daleko. Pivo Perge jsem ochutnal před dvěma lety a nebylo nic moc, ale třeba se od té doby zlepšili, údajně tehdy zrovna začínali. Jinak je to v Turecku s pivem trochu složité, Efes drží trh pevně v rukou, navíc přeci jen chybí tradice, takže jediný další restaurační pivovar je pořád Red Tower Brewery v Alanyi. Tomu asi pomáhají hodně turisté. Dokonce se podle webovek pustili do vaření pšeničného piva. Pokud budu mít štěstí, příští léto se tam také podívám.
Efes Dark a Gusta, (Jiri.J, 15.10.2008 11:33) celé vlákno | reagovat
Díky za zajímavý článek a informace. Piva Efes Dark a Gusta u mě v lednici čekají na sobotní ochutnávku, tak jsem zvědav:-))
Vyhledávání