úvod
homepage

Komentáře

článku: Předražená voda

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Drahá soda a levné Plzeňské (v Německu), (Pavel, 18.08.2008 15:06) celé vlákno | reagovat
Ono těch cenových podivností. Týkají se i hrnku čaje za "třicet" i víc. Ale ani pivo pominout nelze. Stačí si vzít lacinou Plzeň v Německu a její českou ségru. Průměrně vydělávajícímu Němci tak závidím, že za tuhle specialitu a českou vlajkovou pivní loď, platí méně než my. Nejspíš i proto, že konkurenční trh v Německu Plzeňský Prazdroj s cenou výš nepustí. Narozdíl od nás, kde mu patří hnedle trhu celá půlka U nás tak může Prazdroj svůj zisk maximalizovat. Byť to je i na úkor českých konzumentů. Ale asi je to jedno, když je soda za "sedmdesát"...
trh, (ladin, 17.08.2008 20:32) celé vlákno | reagovat
Sami jste si odpovedeli, co si zakaznik necha libit, to ma. U me je poradi v hospodach nasledujici- pivo (a jsem vybiravy jako typicky ctenar tohoto serveru), kofola, caj. Jednou jsem si z cisnika vystrelil a pri treti polevce poznamenal, ze dekuji a ze je lepsi a levnejsi nez ta tretinka matonky a ze je to zvlastni, ze se jim to vyplati - ten vyraz vidim do dnes.

Deti v hospode neresim, nas prcek si vystaci s mlickem, ale cetl jsem vybornou zkusenost, kdy je potomek motivovan financne a zjednodusene receno, nez dat padesat za balenou stolni vodu, to dat radeji diteti totez jako kapesne a za vodu to neutrati.
odpoveď je zde, (emu, 17.08.2008 20:01) celé vlákno | reagovat
http://ekonomika.idnes.cz/balena-voda-je-pro-restaurace-zlaty-dul-d9p-/ekonomika.asp?c=A080728_211052_ekonomika_abr
Vyhledávání