Komentáře
článku: Bylo pivo dříve lepší?
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Nedokážu posoudit, jestli bylo dřív pivo lepší než dnes, to bych musel mít srovnatelné kousky na stole před sebou. Pamatuji se jen , jaká jsme tehdy měli pro posouzení kvality piva kritéria. Např.: Pivo bylo natočeno asi tak půl cm pod míru, zbytek tvořila hustá pěna, zarovnaná s okrajem sklenice. Správná míra byla podezřelá, většinou šlo o nějaký odkap. Sirka zabodnutá jednou třetinou do pěny musela zůstat stát. Též lehčí mince (desetník) nesměla propadnout. Pivo muselo být čiré! Dnešní nefiltorvané lahůdky bychom tenkrát vylili vrchnímu na hlavu. Pivo nesmělo smrdět!( poměrně častý problém). Po napití musely jít do pusy sliny a ne tam mít jak v polepšovně... A vrchní se musel ve dveřích potkávat! A po deseti kouscích se nesměl člověk poblít, naopak měl mít chut na to závěrečné jedenácté. A bylo skutečně pár hospod, které toto dokázaly splnit..
Vyhledávání