úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivní sběratelství? (aneb nejen o neduzích, které tento obor trápí) – část I.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

sklenice BON, (Roman Holoubek, 12.08.2008 07:32) celé vlákno | reagovat
Tak na výzvu je slušné odpovědět.
Sklenice BON.
1) "B" - nejde o pivovarskou sklenici, ale toto sklo si nechala udělat jen pro sebe restaurace Rajka z Valmezu
2) "Bobr" - speciální edice udělaná pro hokejový klub ve Valmezu v dobách, kdy se na zimním stadionu čepovalo pivo ze Zašové a onen Bobr byl název pro desítku. Při začátku mé spolupráce se všechny druhy piva sjednotily pod jednotný název BON.
3) "BON České pivo" - vznikl jen pro export do Polska (tam by nevěděli co je Valašské a proto byl podnázev změněn na prodejně vhodnější České), po zániku exportu se zbylé sklo dodávalo i do hospod u nás.
4) "BON Valašské pivo" - standardní produkt
5) a aby toho nebylo málo je od konce léta 2007 i "BON Czech beer" - naskytla se příležitost dodávat sudové pivo do Řecka a kvůli nim vznikla i tato sklenice.

Jak vidno, vše má své zdůvodnění a historii.
Re: sklenice BON, (malakin, 13.08.2008 10:00) celé vlákno | reagovat
Tim "B" jsem samozřejmě nemyslel tu hospodskou, ale vaše první logo, které bylo k sehnání v Bonver-kasínech, ale to jste v Bonu, myslím, ještě nebyl, tak to možná ani nepamatujete. Bylo tam totéž logo jako na reklamních štítech zmiňovaných kasín.

Jako sběratel se samozřejmě o ceny sklenic také zajímám a občas někomu něco v SAHMu také zařizuju, takže jakýsi přehled mám. 50 korun je úplně normální cena. Tedy z pohledu sběratele.

Jinak mám ve sbírce samozřejmě všechny sklenice, které jste vyjmenoval. Chybí mi jen ten vzorek, co je na úvodní stránce Bonovského webu. Jeden sběratel, kterého jsem do Zašové před pár lety kvůli tomu poslal, tvrdí, že prý jsou to jakési vzorky, další sběratel zase mluví o tom, že je to jen počítačově upravená fotka. Pokud to můžete upřesnit, budu rád.
Re: Re: sklenice BON, (Roman Holoubek, 13.08.2008 14:05) celé vlákno | reagovat
Tak, to "B" (jak píšete z kasín) jsem si nějak neuvědomil. V době mé spolupráce byly poslední zbytky skel s tímto logem a já musel urychleně řešit dodávku nových. Domluvili jsme se na nové veri už s logem BON a grafik připravil několik návrhů. Zároveň jsem řešil web, který doposud nebyl a potisk kamionu. Původně bylo majitelem schválené logo, které je na sklenicích na webu vidět (to samé je i na kamionu). Ale před samotnou objednávkou skla jsme se přiklonili k jinému návrhu a ten už znáte. Odpověď tedy je: logo na webu a kamionu nikdy na sklenici nebylo - jde jen o počítačově upravenou "verzi". Takže dobrá zpráva - nechybí vám žádná používaná sklenice.
Re: Re: Re: sklenice BON, (Marek Kamlar, 13.08.2008 18:04) celé vlákno | reagovat
Díky za info.
Vyhledávání