Pokusil jsem se zareagovat na pár článků které dnes vycházejí v souvislosti pivem.
Základními požadavky pro užívání chráněného označení jsou nyní místo výroby ve vymezené zeměpisné oblasti, místo původu a složení základních surovin, použitá technologie typická pro výrobu českého piva a kvalitativní ukazatele hotového piva, jako jsou extrakt v původní mladině, obsah alkoholu, barva, hořkost, pH, míra prokvašení.
Dnes je však většina piva na trhu v Česku upravena HGB.Pokud HGB patří mezi technologii typickou pro výrobu českého piva tak klobouk dolů, proč tedy tato typická technologie byla před českými sládky tak dlouho tajena že ji začli masově používat až po revoluci.Fenomén české pivo však vznikal dlouhodobě nikoliv za posledních 19let.Z toho vyplývá, že kdo upravuje pivo HGB tak v podstatě nevyrábí české pivo i kdyby ho vařil v Horní-Dolní byť je to dle místa původu ČR.Proto si myslím, že pivo by mělo mít označení zda-li je upraveno metodou HGB, to bychom se divili kolik pivovarů oblbuje spotřebitele.Ječmen je drahý, i letos pivovary zdraží/ sice žně pořádně nezačaly ale už jsou jejích výsledky.Ani v letošním roce se konzumenti piva nevyhnou zdražení tohoto nápoje. České pivovary naposled zdražovaly loni - cena půllitru piva se zvedla v průměru o šest až osm procent. Odůvodňovalo se to extrémním růstem cen surovin. A letošní náklady, především na nákup ječmene a sladu, nebudou zřejmě nijak výrazně nižší. Pivovary tak podle odhadu šéfa Českého svazu pivovarů a sladoven nejpozději do konce roku zdraží. "V situaci, kdy jsou různé balené vody lacinější/ tady mělo být dražší/ než leckteré kvalitní pivo, není něco v pořádku. Není tomu náhodou naopak - silně předražená voda a pivo za odpovídající cenu.Přece jinak by pivovary nevykazovaly takové zisky.
Zdraví sládek
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Základními požadavky pro užívání chráněného označení jsou nyní místo výroby ve vymezené zeměpisné oblasti, místo původu a složení základních surovin, použitá technologie typická pro výrobu českého piva a kvalitativní ukazatele hotového piva, jako jsou extrakt v původní mladině, obsah alkoholu, barva, hořkost, pH, míra prokvašení.
Dnes je však většina piva na trhu v Česku upravena HGB.Pokud HGB patří mezi technologii typickou pro výrobu českého piva tak klobouk dolů, proč tedy tato typická technologie byla před českými sládky tak dlouho tajena že ji začli masově používat až po revoluci.Fenomén české pivo však vznikal dlouhodobě nikoliv za posledních 19let.Z toho vyplývá, že kdo upravuje pivo HGB tak v podstatě nevyrábí české pivo i kdyby ho vařil v Horní-Dolní byť je to dle místa původu ČR.Proto si myslím, že pivo by mělo mít označení zda-li je upraveno metodou HGB, to bychom se divili kolik pivovarů oblbuje spotřebitele.Ječmen je drahý, i letos pivovary zdraží/ sice žně pořádně nezačaly ale už jsou jejích výsledky.Ani v letošním roce se konzumenti piva nevyhnou zdražení tohoto nápoje. České pivovary naposled zdražovaly loni - cena půllitru piva se zvedla v průměru o šest až osm procent. Odůvodňovalo se to extrémním růstem cen surovin. A letošní náklady, především na nákup ječmene a sladu, nebudou zřejmě nijak výrazně nižší. Pivovary tak podle odhadu šéfa Českého svazu pivovarů a sladoven nejpozději do konce roku zdraží. "V situaci, kdy jsou různé balené vody lacinější/ tady mělo být dražší/ než leckteré kvalitní pivo, není něco v pořádku. Není tomu náhodou naopak - silně předražená voda a pivo za odpovídající cenu.Přece jinak by pivovary nevykazovaly takové zisky.
Zdraví sládek