Komentáře
článku: Mezinárodní ocenění pro piva Primátor z náchodského pivovaru
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Jednoduse receno, nachodsky weizen je weizen se vsim vsudy, kdezto lounsky je spise uvod do psenicne tematiky s lezakovym podbarvenim(i kdyz je varen jako regulerni weizen). Tudiz smlsany pivar muze byt mozna lounskym lehce zklaman, ale pro nekoho, kdo o weizenu nikdy neslysel, to muze byt to "prave orechove"...
díky :-)
Mohu potvrdit, co napsal Honza; weizen je moje oblíbené pivo a louny mne trochu zklamali, nicméně kolegovi z práce, co nic takového nikdy nepil, vcelku dost chutnali. Nevíte někdo (např. Ondra K.:-), o weizenu z Loun nějaké podrobnosti? (EPM, alc., sypání...) Díky
Jasně, že mohu dát podrobnosti:
Sypání bylo 50%/50% pšenic s jčným sladem, přišlo tam i trochu karamelového pro barvu. Stupňovitost je těsně pod 11% a alkohol kolem 4,3 - 4,5% (ona ještě v sudech pomaličku dokváší, takže se to bude nepatrně měnit). Jinak co se týče charakteristiky je to přesně tak jak píše Honza. Je třeba se na to dívat jako na mezikrok přijatelný pro širší škálu konzumentů a zároveň jako na letní osvěžující pivo.
Sypání bylo 50%/50% pšenic s jčným sladem, přišlo tam i trochu karamelového pro barvu. Stupňovitost je těsně pod 11% a alkohol kolem 4,3 - 4,5% (ona ještě v sudech pomaličku dokváší, takže se to bude nepatrně měnit). Jinak co se týče charakteristiky je to přesně tak jak píše Honza. Je třeba se na to dívat jako na mezikrok přijatelný pro širší škálu konzumentů a zároveň jako na letní osvěžující pivo.
skvělé, díky; a jak je to s dostupností ? přesněji - do kdy si lze na něj do Loun zajet ? (předpokládám hospodu U Somolů ?? )
U Somolů jsme si ho dávali tuhle sobotu. Vypadalo to úplně jako pšenice, ale chuťově už to tak nebylo. Ale bylo to chutné osvěžující pití (jak píše Ondra) a rád bych si ho zase někdy dal. Ale ta polotmavá třináctka, to je chuťovka! No a ležák, jak ten mě potěšil!
Prostě mám pocit, že Louny začínají být pomalu ale jistě nejlepší z celého DU (a že se mi to jakožto březňákofilovi říká špatně...).
Prostě mám pocit, že Louny začínají být pomalu ale jistě nejlepší z celého DU (a že se mi to jakožto březňákofilovi říká špatně...).
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Primator vs. Louny,
(Stanislav Jakoubek, 29.07.2008 20:58)
celé vlákno | reagovat
takže koukám, že jsi tu hospodu našel :-); v srpnu plánuju výlet do Loun právě kvůli týhle hospodě, abych rozšířil své obzory :-)
Díky za info a mohu-li ještě otravovat, jaké jste použili kvasnice?
Vyhledávání
měl bych otázku (už jednou jsem ji někde položil, leč odpovědi se nedočkal) - může někdo porovnat pšenici z Náchoda a z Loun ?