Máš jistě pravdu. Čím větší várka, tím by bylo
nelogické, aby průměrná pracnost na jedno pivo byla větší.
Já jsem pracnost mínil trochu jinak.
Vaření v běžném bytě, s minimální potřebou zabraného místa. Sestavení pivovaru, chlazení,
uložení do komory, atd.
Například jednorázové umytí 200 či 400 ks lahví, ruční naplnění, pro mě by již asi nebyla zábava. Přenášení 200 l mladiny ze sklepa do přízemí a naopak, atd. je pro mě již pořádná práce. Pro uvaření stejného množství je ale pracnost shodná, ale je rozložená na několik sobot.
Bez strojového chlazení, či jiného pořádného vybavení odhaduji chlazení /neměřil jsem/ minimálně na
5 hodin a to když začnu vařit v 8 hod ráno bych již asi nestačil večerní zprávy. Možná, že by to kvůli tomu stálo za úvahu, alespoň bych se nemusel každý večer rozčílit při pohledu na naše zákonodárce.
Hájek
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
nelogické, aby průměrná pracnost na jedno pivo byla větší.
Já jsem pracnost mínil trochu jinak.
Vaření v běžném bytě, s minimální potřebou zabraného místa. Sestavení pivovaru, chlazení,
uložení do komory, atd.
Například jednorázové umytí 200 či 400 ks lahví, ruční naplnění, pro mě by již asi nebyla zábava. Přenášení 200 l mladiny ze sklepa do přízemí a naopak, atd. je pro mě již pořádná práce. Pro uvaření stejného množství je ale pracnost shodná, ale je rozložená na několik sobot.
Bez strojového chlazení, či jiného pořádného vybavení odhaduji chlazení /neměřil jsem/ minimálně na
5 hodin a to když začnu vařit v 8 hod ráno bych již asi nestačil večerní zprávy. Možná, že by to kvůli tomu stálo za úvahu, alespoň bych se nemusel každý večer rozčílit při pohledu na naše zákonodárce.
Hájek