úvod
homepage

Komentáře

článku: Domácí varna DV 50

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Re: varna, (Franta, 22.02.2008 08:19) celé vlákno | reagovat
Konečně začíná cena již být zajímavá. Bohužel v žádném záběru není vidět, jak je dělané scezovací dno. To by snad ještě mohlo být vidět k úplné informaci. Strašně se mi líbí foto toho elektrického ohřevu, ty elektropanely, nebo co to je to je prostě paráda. Na té fotce to vypadá, jeko by to bylo ohebné a snad ještě přilepené.
No prostě paráda.
Vidím, že se začíná blýskat na lepší časy.

Ahoj Franta
..., (René Juroška, 22.02.2008 08:15) celé vlákno | reagovat
Zdravím Honzu! Můj dotaz bude trochu odbočovat od domácí varny, k tomu asi není co dodat. Pro nás malé "homebrewáře" je to stále nerentabilní. Když si přepočtu tuhle investici na množství mnou uvařeného piva, tak se utvrzuji, že to co mám mi zatím opravdu stačí. Ale tím jsem odběhl od toho, co se chci Honzy zeptat. Na jiném webu jsem viděl Tvoji fotku, nevím jestli tvého zařízení, chlazení piva: měděná trubka v plastové. Mohl bych Tě požádat o detajlnější fotky, jak jsou řešeny vstup a výstup měděné trubky z hadice?
Díky.
Re:, (honza, 22.02.2008 09:20) celé vlákno | reagovat
Moji fotku? A na kterem webu?
Priznam se, ze ted nevim, o jake chlazeni jde. Moje to urcite neni, podobnych reseni, nejspis protiproudoveho chlazeni jsem videl nekolik...

Jinak homebrewing je podle meho nazoru pro vetsinu lidi zde nerentabilni...
..., (Jiří Svoboda, 21.02.2008 20:22) celé vlákno | reagovat
Zařízení je to sice krásné ale za ty prachy.....
To si koupí jen opravdový homebrewář blázen,my ostatní si to doma zbastlíme sami.Motorek ze stěračů,uřízlej keg sud,nějaká armatura,šikovný ruce a je to.
cena, (hroch, 21.02.2008 14:30) celé vlákno | reagovat
Nyní jsme se dostali k docela zajímavé ceně. Sám mám kuchyňský kotel elektro 80 litrů. Před rokem mě ho pán servisák nabízel za 10000Kč. Jelikož se chystal do důchodu a potřeboval uklidit zahradu tak jsem ho nakonec vybrečel za 5000Kč. To je cena sběru. Scezovací nádobu mám zvlášť udělanou přes známé za 3000Kč, taky dumpingová cena. Míchání jsem zatím nedořešil i když je téměř hotové- dalších cca 1000Kč a kamarádské služby u soustruhu. Sumasumárum ušetřil jsem max. 10000Kč a za rok shánění to ještě nemám komplet. Bez známých se soustruhem a možností pracovat z nerezem bych neměl šanci. jako pomocné nádoby používám smaltované hrnce- ty není problém sehnat na inzerát ze pakatel, oni dneska lidi již míň zavařujou.
Díky za takovou nabídku pro další domácí pivovařiče.
12
Vyhledávání