úvod
homepage

Komentáře

článku: Náš pivní Orel

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Keg se pouzit da, (honza, 02.04.2007 07:36) celé vlákno | reagovat
Keg se na vareni pouzit da. Jako inspirace muze slouzit vyrobek Brew MAgic fitmy Sabco, ktery se prodava v USA. Vice informaci najdete na http:// www.kegs.com/brewmagic1.html
škoda kegu, (Tomáš, 02.04.2007 00:12) celé vlákno | reagovat
Opravdu z vašeho článku vyzařuje notná dávka nadšení a fandovství. Jen tak dál.Já vařím na propanbutanovém vařiči Mega zeus ve dvou padesáti litrových hrncích a stále to nestačí.Na dotaz ohledně zničení kegu musím napsat , že je opravdu škoda sud ničit. Je lepší ho nechat na ležení a koupit smaltované hrnce z produkce f. Cebs České Budějovice www.cebs-cb.cz .
varna nadoba - upraveny KEG?, (banjo, 31.03.2007 15:55) celé vlákno | reagovat
nejprve bych rad podekoval za vynikajici clanek. v soucasne dobe vazne premyslim o vareni vlastniho piva a tento clanek me velmi povzbudil.

ted k memu dotazu: uvazuji o vhodne nadobe, ve ktere by bylo mozne jak varit sladinu, tak provadet chmelovar a take kvasit mladinu. nejvyhodneji se mi jevi KEG s vyriznutym vikem. nez timto zpusobem ale sud znicim, zajimalo by me jestli nekdo mate zkusenosti s varenim piva v teto nadobe, pripadne proc toto nedelat. predem dekuji za reakce.
Re: varna nadoba - upraveny KEG?, (awstr, 08.05.2007 10:55) celé vlákno | reagovat
Ahoj, pokud mi pošleš emajl, pošlu fotky a zkušenosti s vařením pívka v KEG sudech. awstr Dej Bůh stěstí
Re: Re: varna nadoba - upraveny KEG?, (ivan64, 11.09.2008 14:37) celé vlákno | reagovat
Zdravím.prosím o návod na otevření KEG sudu.Chtěl bych v něm vařit pivo. Je KEG sud vhodný pro var? Slyšel jsem že je to slitina hliníku a že se může při varu sud poškodit.Děkuji předem za odpověď .Ivan
Re: Re: Re: varna nadoba - upraveny KEG?, (Petr, 11.09.2008 18:15) celé vlákno | reagovat
Ahoj, pokud chceš v sudu vařit, nemusíš ho složitě otvírat, stačí vzít flexu a prostě odřezat vršek.
Z hliníku byly vyrobeny sudy používané naposled tak před 15 až 20-ti lety, dnes je to samozřejmě nerez.
Orel, (Musky, 29.03.2007 23:15) celé vlákno | reagovat
Dobrý den pane Jokle, Váš článek mě velice zaujal. I já již dlouhou dobu přemýšlím o tom, že bych se pokusil nějaký ten zlatavý mok uvařit. Hodně mě brzdilo to, že jsem neustále sháněl veškeré pomůcky pro správné vaření piva, aby vše bylo naprosto dokonalé. Z vašeho vyprávění je patrné, že při obrovském nadšení, touze něčeho dosáhnout a jistě i zručnosti či improvizaci, je možné téměř všechno. Opravdu obdivuji, s jakým odhodláním jste do svého plánu šli a moc vám oběma fandím. Orlům zdar.
Vyhledávání