úvod
homepage

Komentáře

článku: Ohlédnutí za letošní Dočesnou

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Hmmm...Dočesná, (Tomáš Kroupa, 23.10.2007 16:47) celé vlákno | reagovat
Jsem rád, že jsem si nemusel nechat ujít jubilejní 50. Dočesnou. Piva k ochutnání bylo opravdu habaděj, program bohatý. Jsem rád, že jsem mohl dát onu krátkou řeč s Romanem Holoubkem, která se v pátek v pozdních nočních hodinách poněkud protáhla a přepěkně jsme se zbonovali... Díky, Romane. Stálo to za to. :-)
Nechtěl jsem riskovat, že mi ruka nenechavá uzme foťák, proto jsem jej zanechal doma. Tudíž jsem nemohl udělat pár všeříkajících fotek - ono možná lepší... :-)
politici, (lada, 18.10.2007 18:54) celé vlákno | reagovat
V sobotu dopoledne jsem tam prijel strizlivy, coz se o vetsine lidi na nadrazi rici nedalo. A pohled na ty politiky z jedine spravne strany, neschopne rici plynule jedinou vetu a pletouci si Dozinky a Docesnou, to byl teda narez.
PS: To rikam pri plnem vedomi, ackoli jsem pravicove smyslejici volic.
třetinky, (Standa Jakoubek, 18.10.2007 18:08) celé vlákno | reagovat
jo jo, třetinky můžu jen doporučit; stánky jsme letos obíhali ve třech lidech, každý si nechal do třetiny nalít jiný pivko, takže jsme ochutnali opravdu leccos a nebyli jsme na plech :-); kulturní prgram byl fajn, jen mě mrzelo, že jsem musel navečer pádit na vlak a neslyšel jsem Alphaville; jako jediný mínus programu byla exhibice "borců" z jediný správný politický strany, ale to je na jinou debatu, takže radši nic ...
dočesná ..., (Standa Jakoubek, 18.10.2007 18:01) celé vlákno | reagovat
to Roman Holoubek : taky Tě zdravím a díky za opravdu skvělý pivo !
to Jirka Kaňa : ty jsi byl v sobotu na Dočesný ? tak to jsme se měli domluvit líp, já tam byl taky ...
ja taky, (lada, 18.10.2007 15:42) celé vlákno | reagovat
Na Docesne jsem byl pred 10 lety, protoze jsme tenkrat byli na chmelu. A letos, protoze jsem chtel ochutnat piva, ktera bezne nesezenu. Takze musim pochvalit Bona, Chysi, Poutnika, Regenta, Krakonose a Novou Paku. Vse vytecna piva, ale priste radeji pojedu alespon ve dvou lidech a popijet jen z tretinky :-) A souhlas, ze v sobotu odpoledne uz se tam nedalo hnout :-(
A co já?, (Roman Holoubek, 18.10.2007 14:41) celé vlákno | reagovat
Na Dočesné jsem byl také poprvé.

Moc času věnovat se něčemu jinému než obsluhy na stánku jsem moc neměl, ba ani muziky jsem si moc neužil. Přesto jsem chvilkama vnímal i dění kolem sebe. Nejvíce mě upoutal Beněšovský s bratry Kašparovými a jejich až naturalistické pojetí Floydovské Odvrácené strany měsíce, toho dobrého bylo ale jistě více.

A z piv? Moc se mi toho nepodařilo ochutnat a nebýt Jirky Kani, který co chvíli přiběhl, podal mi kelímek se slovy toto musíš okoštovat, tak by bylo mé pivní menu velmi ubohé. Ještě, že jsem si mohl občas loknout "teho našeho" :-)

Velmi mile mě potěšil Žatec, jak klasika, tak i jejich novinkové Xantho. Ale i Chodovar, Havlbrod, Rohozec, Krakonoš ...Nejhorší dojem jsem i já měl z vrchlabského.

Potěšili nás zákazníci. My jsme měli vyprodané auto už v sobotu po 18-té hodině. Sice nám kolegové z "konkurenčního" stánku nabízeli ať podtáčíme jejich pivo, ale ... :-)
Mnoho jich se k nám vracelo opakovaně a negativních ohlasů jsme měli jen poskrovnu.

Snad nejvíce mne potěšili pivní labužníci, čtenáři našich tří pivních webů. S některými se již delší dobu znám osobně, s některými jen přes tyto stránky a s některými jsem se seznámil až v Žatci. Ačkoli bylo většinou málo času na popovídání, byl jsem rád, že jste se zastavili a dali se mnou alespoň na chvíli řeč. Tímto vás všechny (známé ze Žatce) zdravím.
Tož tak ...
Dočesná, (Jiří Kaňa, 18.10.2007 14:01) celé vlákno | reagovat
Na Dočesné jsem byl letos poprvé.
Dorazili jsme v sobotu dopoledne, to už byli k vidění jedinci konzumací alkoholu zcela vyřazení z provozu.
Pivní nabídka byla pestrá a velmi lákavá, bylo jasné, že všechno neochutnáme. Takže jsme se pochopitelně nezúčastnili akce pivovaru Louny, který nabízel za 5 vypitých piv šesté zdarma. Vystačil jsem si s jedním jejich nefiltrovaným ležákem. Vynikající! Stejně tak nefiltrovaný Žatec, potěšil i nefiltrovaný Krakonoš, Nová Paka, Havlíčkův Brod, Bona jsem taky nemohl vynechat... Koštováno pochopitelně po třetinkách.
Krkonošský Medvěd byl vyloženě nedobrý a jako takový skončil v kanále - byl by holý nerozum to pivo dopíjet.
Kulturní program musel uspokojit snad každého, jednalo se o průřez od Mistra po Visací Zámek.
Akce byla moc pěkná, ale měla se konat jinde. Žatec je pro ni moc těsný. Propracovat se z náměstí byl téměř nadlidský úkol.
Byl jsem u toho..., (Martin Borský, 16.10.2007 22:59) celé vlákno | reagovat
Vyrazili jsme s rodinou. Protože to máme z Vysočiny trochu z ruky, využili jsme pohostinnost kamaráda (a jeho rodiny) a na poslední prázdninový víkend jsme se přesunuli na sever Čech... Sobotní den jsme vyhradili Dočesné. Dopolední vystoupení Michala Nesvadby z Kouzelné školky byl opravdový zážitek pro všechny naše děti. Po jeho zkončení jsme vpluli do náměstí a nechali se lákat rozmanitým pivem. Začal jsem před polednem novopackým nefiltrovaným ležákem. Nic průměrného si dnes přece nemůžu dovolit... Rakovnická polotmavá dvanáctka (zatím určená skoro výhradně na vývoz) byla špičková. Následoval výborný místní žatecký ležák natočený přímo na bráně pivovaru. Lehce po poledni jsme se s rodinou rozptýlili na horské dráze před pivovarem (myslím, že jsem za pouťové atrakce zaplatil asi 3x víc než za pivo - a to jsem děti hodně krotil...). Zatímco na hlavním pódiu defilovali různé politické figurky, objevil jsem (pro mě poprvé) Chyšský pivovar a jeho skvělé nefiltrované pivo Prokop. Do odpoledního šílenství kolem Káji Gotta jsem ještě stihnul pozdravit Poutníka, Medvěda z Vrchlabí a Holoubka (Romana) ze Zašové. Jeho výborný superhořký ležák Bon jsem si vychutnal poprvé a už se těším na jeho lahvovou verzi! Na cestě zpět do dočasného útočiště (asi 60 km - řídila manželka) jsem si vychutnal lahvového Podkováně, ještě netuše, co se chystá...
Vyhledávání