úvod
homepage

Komentáře

článku: Zářijové setkání čtenářů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Luďovi, (Zbyněk Holan, 05.10.2007 17:18) celé vlákno | reagovat
Ahoj, Petr B. Ti již odpověděl, a zapomněl dodat, že sládkem tohoto homebrew pivovaru je on sám ! Na etiketách se skví znak S a nápis Strašnický pivovar. Piva má skutečně skvělá a žádné tuctovky - viz popis níže.

Apropo Petře slíbil jsi mi poslat k pivům podrobné údaje.

Homebrew zdar !
to Petr Buriánek, (Luděk, 05.10.2007 08:52) celé vlákno | reagovat
Aha, díky
Strašnický pivovar, (Petr Buriánek, 05.10.2007 00:14) celé vlákno | reagovat
To Luděk: Strašnický pivovar = Strašnický panelákový homebrewing
to Zbyněk Holan, (Luděk, 04.10.2007 23:07) celé vlákno | reagovat
Ahoj Zbyňku, můžeš nám zpozdilým osvětlit pojem Strašnický pivovar?
Bylo to prima setkání, (Zbyněk Holan, 04.10.2007 10:49) celé vlákno | reagovat
Sešla se plná Šalanda, ne k prasknutí, ale všechny stoly byly obsazené.

Připíjelo se na památku Michaela Jacksona výtečným Žitným alem 14°, o kterém se vedli disputace (dvě za všechny: před nástupem doznívání chuti je cítit v ústech chuť rozpuštěného sněhu; a pření mezi dvěma znalci, zda je v komplexu chutí obsažena chuť jitrocelového syrupu či lesních jahod...). Dále se připíjelo rozličnými belgickými (ponejvíce) a jinými pivy z vlastních zásob. Belgické opravdové lahůdky z Cantillonu, Boonu, De Ranku a dalších. Speciální piva ze Strašnického pivovaru - Bezový witbier, Extra milk stout, Třešňový porter... a jeden účastník přinesl i 25ti letou whiskey na připomenutí druhé strany Michaelova zájmu, to jest svět whiskey!

Setkání bylo velmi příjemné a jsem rád, že ho Honza K. zorganizoval a tím uctil společně s účastníky památku Michaela Jacksona, kterou ve stejný den ctili lidé na celém světě !!!
severní Morava, (Roman Holoubek, 03.10.2007 07:23) celé vlákno | reagovat
Tak my jsme si zavzpomínali na MJ a připili na jeho počest s Mojmírem a jeho Vojkovickou polotmavou čtrnáctkou.
Skvělá lahůdka.

PS: A závěr patřil jeho Svatováclavskému - 16% světlý speciál - mňam
praha, (honza, 02.10.2007 20:02) celé vlákno | reagovat
nas se na salande moc neseslo, ale veselo bylo. Spolecna fotka, pripitek zitny ale, po te vlastni zasoby- lambic, krieky(nedoslazovane originaly). mam i info o Roznave, do konce tydne tu bude clanecek...
porter, (Jiří Kaňa, 02.10.2007 19:37) celé vlákno | reagovat
Jaký byl přípitek? My si připíjeli pivem Żywiec Porter, je to (ne)skutečná lahůdka.
Díky Petru Ž. a Jiřímu J. za výborný tip!
brno, (matej, 27.09.2007 19:36) celé vlákno | reagovat
kde se brno připojí?
Přípitek, (Jiri.J, 27.09.2007 08:27) celé vlákno | reagovat
Brno se přirozeně také připojí...
Super!, (honza, 26.09.2007 17:51) celé vlákno | reagovat
Tak to je super zprava:). Tak to uz mame maly Visegradsky pivni trojuhelnik: Cesko - Valassko - Slovensko. A k tomu tech par desitek (stovek) pubu a lidi v USA. No my jsme proste svetovi:)...jak tu uz nekdo psal. Snad se nas tam sejde aspon 10-15 lidi:)
Přípitek, (Roman Holoubek, 24.09.2007 07:58) celé vlákno | reagovat
Škoda, že nemůžu přijet. Rád bych v milé společnosti (s mnoha příznivci světapiva se již znám) připil památce MJ.

Vězte, že tak učiníme se svými kamarády a známými i u nás na Valašsku a symbolicky budeme myslet na přátele z Čech tou dobou si připíjící v Praze.

Ze všech pivních knih mne nejvíce ovlivnila má první pivní kniha a tou je: Encyklopedie piva od MJ u nás vydaná v roce 1995. Od té doby se systematicky snažím ochutnávat piva, hledat barvy, vůně, chutě, shánět světové ukázky stylů. Po této knížce přišly další, ale poprvé je poprvé.

Tož tak ...
Kniha, (honza, 22.09.2007 01:40) celé vlákno | reagovat
Me asi nejvic pomohla kniha The great beers of Belgium, kterou jsem mel na cestach po belgickych pivovarech a pivnich festivalech. Jo, a budu ji mit v nedeli s sebou.

Tu moznost prinest neco od MJ s sebou jsem zminil v predposlednim odstavecku. Jen jsem nechtel, aby to vyznelo pateticky. Prece jen na podobny "hold" nejsmeu nas zvykly...
Nejenom přípitek, (Pavel Borowiec, 22.09.2007 00:48) celé vlákno | reagovat
Přípitek představuje určitě poctu, jestliže bude zároveň probíhat v řadě zemí. Podle mne by však účastníci setkání nemuseli přinést jenom pivo, ale také knihy, časopisy nebo cokoli dalšího, co by představilo práci Michaela Jacksona. Samozřejmě jde především o zahraniční vydání knih. Možná by mohla vzniknout moderovaná diskuse na téma, která z jeho knih jednotlivé účastníky přípitku nejvice ovlivnila. Třeba by taková anketa měla proběhnout na tomto webu ještě před přípitkem. pro mne osobně to je německé vydání Michael Jakson´s Pocket Beer Book z roku 1986, které vydalo německé vydavatelství Hallwag AG pod názvem Bier - Über 1000 Sorten aus aller Welt. Narozdíl od titulů přeložených do češtiny tato kniha obsahuje bodové hodnocení konkrétních piv.
nedele, (honza, 19.09.2007 19:12) celé vlákno | reagovat
Vyber terminu nedele jsem bral s vedomim, ze je to jednoduse nedele a kazdemu tonemusi vyhovovat. Ale je spis jakesi symbolicke gesto, protoze v ten den se bude pripijet po svete...

Jo, a nebude to piti, ale pripitek. I kdyz dvoudilny(minimalne:) )
Super napad, ale..., (Marek Kamlar, 19.09.2007 18:29) celé vlákno | reagovat
...nedele netravim v Praze, takze nedorazim. Snad se vas tam sejde aspon 10. Spousta lidi bude mozna jeste na chatach ci relaxovat po narocnem prodlouzenem vikendu. 28. se navic sveti zabrezsky minipivovar, 29. je "Pivni pout" v Cerne Hore a 1. sraz prazskeho sberatelskeho klubu U Klokocnika, takze 4 dny pití nonstop by skutecne bylo nad me sily...
Souhlasím s návrhem!, (Zbyněk Holan, 17.09.2007 14:24) celé vlákno | reagovat
Vůbec to není patetické. I navržený způsob je odpovídající. Já jsem pro!
Pražské setkání, (Weetek, 17.09.2007 11:53) celé vlákno | reagovat
Myslím, že navržený způsob je velmi uměřeným a důstojným způsobem, jak uctít památku velkého spisovatele a dobrého člověka. Moc rád se zúčastním a doufám, že nás bude hodně.
prípitok na pamiatku M.J. na Slovensku, (Laco K., 16.09.2007 08:54) celé vlákno | reagovat
Vážení priatelia,
neúnavná práca a odkaz M.J. si zaslúži organizovať symbolický prípitok v celosvetovom meradle v takmer rovnakom termíne v každej krajine, kde pivná kultúra a pivná rôznorodosť si razia cestu vpred. Preto aj v mene Pivného klubu Kaltenecker v Rožňave pozývam priaznivcov pivnej kultúry, ako aj pivných gurmánov nielen zo Slovenska, ale každého, kto sa bude nachádzať v nedeľu 30.9.2007 medzi Košicami a Bratislavou, aby si naplánoval krátku prestávku v Rožňave. Posedenie v duchu spomínania na M.J. spolu s prípitkom na jeho pamiatku sa zaháji o 17.00 hod.v salóniku pivovarskej reštaurácie Kaltenecker. Okrem toho sa budú degustovať pivné špeciály, ktoré sú v aktuálnej ponuke pivného klubu a pivovaru Kaltenecker. Samozrejme, privítame, ak si prinesiete so sebou zaujímavé a nepoznané pivné špeciály, ktoré sa budú môcť použiť na degustáciu, alebo ak si ním chcete v prípitku uctiť pamiatku Michaela Jacksona. Vstup je voľný, každého záujemcu srdečne očakávame.
Vyhledávání