úvod
homepage

Zářijové setkání čtenářů vytisknout článek

Přidáno: 15. září 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,38 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 7680x

Původně jsem plánoval zářijové setkání čtenářů podle zaběhnutých pravidel, tedy u víceméně šesti zajímavých piv. Smrt Michaela Jacksona mě ale přiměla zářijové setkání trochu pozměnit.

Nejde o nic světoborného, a navíc je to jen pro tento měsíc, pro září. Změnit formát našich setkání u zajímavých piv mě napadlo ze dvou důvodů – jednak to vyplynulo z diskuse u článku o smrti Michaela Jacksona, kde se probíralo, čím by si asi M.J. ( a potažmo čtenáři) připil(připili) na svojí(jeho) památku a také fakt, že Brewers of America a příznivci M.J. chystají na neděli 30.9. přípitek (více o této akci se dočtete v angličtině na Beerhunter.com).

A odtud už nebylo daleko k tomu, aby se obě věci skloubily. Tudíž navrhuji, aby se zářijové setkání čtenářů neslo v duchu památky Michaela Jacksona. Setkání se uskuteční v neděli 30.9. na našem tradičním místě, v Pivovarském domě v Ječné ulici v Praze, sraz je v 18 hodin. Přípitek by mohl sestávat ze dvou částí – první by bylo naše poslední pivo, které vařil Honza Šuráň u Antéňáka v Hradci Králové a které se jmenuje jednoduše Žitný ale. Jedná se o svrchně kvašené pivo, ale, stupňovitostí je to 14°, jantarová barva, chmeleno Styrian Goldings, Challenger a Žatecký poloranný červeňák, 30 procent žita, barevný a karamelový slad, světlý plzeňský slad.



Michael Jackson při diskusi o pivu se čtenáři serveru Svět piva

Druhou část přípitku by tvořila piva, která si přinesete z domova. Ať už je to lambik, stout, vlastní homebrewářské dílo, Heineken či Gambrinus. Myslím, že to by M.J. udělalo radost - pestrost báječného světa piva, které se snažil celý život propagovat.

A lokalita Šalandy Pivovarského domu je podle mě také vhodná. Jednak se zde pravidelně scházíme, a také právě zde proběhlo setkání s M.J. se čtenáři v říjnu roku 2004. A možná by nebylo od věci, kdyby si každý, kdo bude mít zájem, přinesl s sebou knihu či článek M.J.. Každý doma nejspíš od něj něco má, možná bychom mohli udělat společné foto.

Vstup je volný, jde vlastně o ten přípitek.

Pokud by vám to připadlo příliš patetické, nebo termín neděle je ujetý a maximálně nevhodný, klidně se projevte v diskusi pod článkem. Je to jen nápad, jak uctít jeho památku. Od dalšího setkání, které se nejspíš uskuteční v druhé půlce října, vše poběží při starém…

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 19 komentářů, poslední komentář: 05.10.2007 17:18 Komentovat
Luďovi Zbyněk Holan05.10.2007 17:18
Ahoj, Petr B. Ti již odpověděl, a zapomněl dodat, že sládkem tohoto homebrew pivovaru je on...
to Petr Buriánek Luděk05.10.2007 08:52
Aha, díky
Strašnický pivovar Petr Buriánek05.10.2007 00:14
To Luděk: Strašnický pivovar = Strašnický panelákový homebrewing
to Zbyněk Holan Luděk04.10.2007 23:07
Ahoj Zbyňku, můžeš nám zpozdilým osvětlit pojem Strašnický pivovar?
Bylo to prima setkání Zbyněk Holan04.10.2007 10:49
Sešla se plná Šalanda, ne k prasknutí, ale všechny stoly byly obsazené. Připíjelo se...
severní Morava Roman Holoubek03.10.2007 07:23
Tak my jsme si zavzpomínali na MJ a připili na jeho počest s Mojmírem a jeho Vojkovickou...
praha honza02.10.2007 20:02
nas se na salande moc neseslo, ale veselo bylo. Spolecna fotka, pripitek zitny ale, po te vlastni...
porter Jiří Kaňa02.10.2007 19:37
Jaký byl přípitek? My si připíjeli pivem Żywiec Porter, je to (ne)skutečná lahůdka....
Vyhledávání