úvod
homepage

Komentáře

článku: Český chmel na historickém minimu

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

to Martin Š., (Míra Šmíra, 05.09.2007 10:50) celé vlákno | reagovat
Na článek se moc těšíme!! Já byl na chmelu v osmdesátých letech, vícekrát, i nepovinně. Hlavním důvodem byly studentky chemické průmyslovky z Gottwaldova, které s námi, studenty VŠE bydlely ve Vrbičanech na Slánsku. A to jsou vzpomínky na celý život! :-P
Souchotiny českého chmelařství mi nejdou do hlavy. Minulý týden jsem sjel z dálnice u bavorského Holledau a dal krátkou řeč s jedním majitelem těch okolních krásných chmelnic Holledauer Aromahopf.
Majitel byl vysmátý, spokojený, výnosy výborné, chmel zdravý, huňatý, vzrostlý, prostě idyla. Kurnik vždyť to neni vzdušnou čarou ani třista km, jaktože vedle v zemi, kde veškeré náklady jsou mnohem vyšší, se pěstování vyplácí a kvete a u nás taková bída. Kdo mi to vysvětlí, kdo za to může??
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání