úvod
homepage

Komentáře

článku: Český chmel na historickém minimu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Chmel, (Jakub Veselý, 07.09.2007 19:11) celé vlákno | reagovat
Doplnil bych že obsah alfa kyselin byl u ŽPČ pod průměrem,naopak Sládek a Premiant zaznamenali lehký nárůst. (Dle CH.I. Žatec)
chmel...., (smb, 06.09.2007 18:17) celé vlákno | reagovat
Já bohužel také na chmelu nebyl , ale pokaždé když projíždím kolem chmelnic at už na Žatecku tak Těšěticku tak se vždy zastavím a kochám se. určitě sem článek o chmelu patří. Vždyt je nedílnou součástí piva. Sem s ním.
to Martin Š., (Míra Šmíra, 05.09.2007 10:50) celé vlákno | reagovat
Na článek se moc těšíme!! Já byl na chmelu v osmdesátých letech, vícekrát, i nepovinně. Hlavním důvodem byly studentky chemické průmyslovky z Gottwaldova, které s námi, studenty VŠE bydlely ve Vrbičanech na Slánsku. A to jsou vzpomínky na celý život! :-P
Souchotiny českého chmelařství mi nejdou do hlavy. Minulý týden jsem sjel z dálnice u bavorského Holledau a dal krátkou řeč s jedním majitelem těch okolních krásných chmelnic Holledauer Aromahopf.
Majitel byl vysmátý, spokojený, výnosy výborné, chmel zdravý, huňatý, vzrostlý, prostě idyla. Kurnik vždyť to neni vzdušnou čarou ani třista km, jaktože vedle v zemi, kde veškeré náklady jsou mnohem vyšší, se pěstování vyplácí a kvete a u nás taková bída. Kdo mi to vysvětlí, kdo za to může??
chmel, (Martin Štros, 04.09.2007 19:01) celé vlákno | reagovat
OK, tak já něco sepíšu a pošlu ;-)
Chmelová brigáda, (Jiří.J, 04.09.2007 10:03) celé vlákno | reagovat
No rozhodně by reportáž z chmelové brigády stála za článek. Já jsem na chmelu nikdy nebyl:-(. Určitě by mě zajímalo jaké jsou cesty čerstvě natrhaného chmele...
Chmelová brigáda, (Tomáš Maier, 04.09.2007 09:34) celé vlákno | reagovat
Já myslím, že takový článek by každý uvítal. Já třeba na chmelu nikdy nebyl.
brigada vitana, (honza, 04.09.2007 00:59) celé vlákno | reagovat
Clanek je vitan.Ja sbiral chmel jestet v minulem stoleti a dokonce za minuleho rezimu...jak ten cas leti:)









chmel..., (Martin Štros, 03.09.2007 21:24) celé vlákno | reagovat
Pokud někdo zaregistroval, že jsem teď dlouho nepřispěl žádným příspěvkem, bylo to právě proto, že jsem se podílel na sklizni chmele jako brigádník. Pokud by byl zájem, mohl bych i napsat článek o tom jak se v současné době takový chmel sklízí a suší a třeba i jak vypadají chmelové brigády v roce 2007 ;-) nevím jestli je to dostatečně o pivu, ale možná by takový popis cesty chmele z pole až do piva mohl někoho zajímat, no kdyžtak nechť dá honuza vedět zda by se mu to sem hodilo.
Jináč mám za s sebou kruté období závisloti pouze na Krušovicích, což mě už doufám delší dobu nepotká. Při včerejší cestě domů jsem si při přestupu v Berouně udělal radost konečně pořádným pivem, samozřejmě méístním medvědem. Zatáhl jsem na něj kolegy z Ostravska, z nichž někteří byli poprvé v životě v minipivovaru a poprvé v životě pili kvasnice. Modlil jsem se před jejich prvním douškem a spadl mi kámen ze srdce, když se po přiťuknutí začaly ozývat samé kladné ohlasy!!! Díky Beroune, že jsi a tahle várka se ti povedla! Jinak bych byl ukamenovám, takhle se cestou na Ostravu ve vlaku pili PETKY kvasničíku jedna za druhou...
je to smutné, (Dan, 03.09.2007 13:59) celé vlákno | reagovat
To že se urodilo méně, je škoda. Může za to především počasí.
Včera jsem projížděl žateckou oblastí a viděl jsem jak se na mnoha chmelnicích pěstuje řepka a jiné "plodiny" a za to může člověk...
Kdyby se tam, jako dřív pěstoval chmel, možná by ho bylo dost...
Vyhledávání