Komentáře
článku: České pivovary - rekordní výstav, rekordní export
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Ahoj, mohla bych se zeptat na přesný odkaz, kde najdu seznam pivovarů používajících HGB, nemůžu to na jejich stránkách najít.Potřebovala bych to do diplomky :). Díky. M.
Jímá mě podezření, že tím se dotyčné pivovary nebudou příliš chlubit, takže nezbývá, než si těch asi 40 průmyslových pivovarů projít exkurzí jako návštěvnice a trpělivě se ptát. Aneb diplomka bude muset být z terénu, ne od stolu...
je trochu off-topic, ale nevim kam to ted zaradit.
Vysledky degustacni souteze Docesne najdete v rubrice Aktuality vlevo: http://www.svetpiva.cz/aktual.php?limit=0&idtoshow=1213
Jirka pripravuje clanek o Docesne. Proto bych chtel poprosit ty, kteri se Docesne v sobotu (nebo i v patek:) )ucastnili a chteli by se podelit o sve zazitky, necht nam je poslou na redakce@svetpiva.cz.
Hodnoceni piva, atmosfera(koncert Velkeho Kaji), nabidka...diky
Vysledky degustacni souteze Docesne najdete v rubrice Aktuality vlevo: http://www.svetpiva.cz/aktual.php?limit=0&idtoshow=1213
Jirka pripravuje clanek o Docesne. Proto bych chtel poprosit ty, kteri se Docesne v sobotu (nebo i v patek:) )ucastnili a chteli by se podelit o sve zazitky, necht nam je poslou na redakce@svetpiva.cz.
Hodnoceni piva, atmosfera(koncert Velkeho Kaji), nabidka...diky
Ano, vím, že i menší pivovary používají technologii HGB. Je ale velký rozdíl, jestli upravuji stupňovitost z např. 16° na 11,9° (9,9°), nebo z 12,1°na 11,9°. První případ je tzv. optimalizace výroby (chuť raději nehodnotit) a druhý je téměř vynucen zákonem o spotřební dani (rozdíl mezi 11,9°a 12,1°není v chuti, ale v dani).
Existuji samozrejme i jine firmy, tedy i dalsi reference, napriklad
http://www.projectsoft.cz/cz/r/pivo.html
http://www.esonic.cz/ref_1.htm
http://www.compas.cz/potr/potr.htm
http://www.projectsoft.cz/cz/r/pivo.html
http://www.esonic.cz/ref_1.htm
http://www.compas.cz/potr/potr.htm
zajímavá stránka
http://www.centec.cz/reference.php
Tak hlavně, že nám šmakuje. Jak tu již bylo zmíněno - pokud nám pivo z toho kterého pivovaru chutná, tak sláva a holt se s HGB musíme smířit. Je vidět, že používá-li se v rozumné míře, tak se to dá pít a stěží se to na chuti pozná.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat! Copa asi pil Jára Cimrman?
http://www.centec.cz/reference.php
Tak hlavně, že nám šmakuje. Jak tu již bylo zmíněno - pokud nám pivo z toho kterého pivovaru chutná, tak sláva a holt se s HGB musíme smířit. Je vidět, že používá-li se v rozumné míře, tak se to dá pít a stěží se to na chuti pozná.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat! Copa asi pil Jára Cimrman?
Ve Svijanech samozřejmě používají HGB, ale myslím že jen pro výrobu desítky z 12,5 %kv. Jedenáctka je asi "originál", zato však bohužel pro mě s velkým množstvím "sacharózového lihu".
Pivovary v Poličce a ve Svijanech v nedávné minulosti investovaly do navýšení kapacit (samozřejmě žádné CTK či HGB...), takže v tomto případě se není čeho bát.
Ale jinak chápu, že "pavlačové báby" kecají o ledasčems...
Ale jinak chápu, že "pavlačové báby" kecají o ledasčems...
Nestrašte! Že bych si jako koupil lahev Svijan nebo Poličky, ve které by se ukrýval třeba Eggenberg?
Jsem pouhopouhým pivařem, ale nedá mi to nezeptat se..A co kvalita piva? Dá se vůbec stihnout vyrobit (spíš stvořit) ten zlatavý mok v takovém množství, aby byla zachována kvalita? slyšel jsem všelicos i to, že některé pivovary vydávají v sázku svou značku a pod svou etiketou skrývají pivo mizerných kvalit s nevlastním původem.Upřímně..začínám mít obavy (Polička, Svijany...etc)
Vyhledávání
Novaks