úvod
homepage

Komentáře

článku: České pivovary - rekordní výstav, rekordní export

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

HGB, (Fero Novaks, 28.08.2007 07:05) celé vlákno | reagovat
Které pivovary v ČR používaji HGB najdete na stránkách CENTEC s.r.o. budete se divit kdo všechno upravuje původní stupňovitost piva

Novaks
Re: HGB, (Markéta P, 07.03.2015 20:15) celé vlákno | reagovat
Ahoj, mohla bych se zeptat na přesný odkaz, kde najdu seznam pivovarů používajících HGB, nemůžu to na jejich stránkách najít.Potřebovala bych to do diplomky :). Díky. M.
Re: Re: HGB, (Luděk, 10.03.2015 23:34) celé vlákno | reagovat
Jímá mě podezření, že tím se dotyčné pivovary nebudou příliš chlubit, takže nezbývá, než si těch asi 40 průmyslových pivovarů projít exkurzí jako návštěvnice a trpělivě se ptát. Aneb diplomka bude muset být z terénu, ne od stolu...
Docesna, (honza, 02.09.2007 22:40) celé vlákno | reagovat
je trochu off-topic, ale nevim kam to ted zaradit.

Vysledky degustacni souteze Docesne najdete v rubrice Aktuality vlevo: http://www.svetpiva.cz/aktual.php?limit=0&idtoshow=1213

Jirka pripravuje clanek o Docesne. Proto bych chtel poprosit ty, kteri se Docesne v sobotu (nebo i v patek:) )ucastnili a chteli by se podelit o sve zazitky, necht nam je poslou na redakce@svetpiva.cz.

Hodnoceni piva, atmosfera(koncert Velkeho Kaji), nabidka...diky
re HGB, (Martin Borský, 28.08.2007 21:54) celé vlákno | reagovat
Ano, vím, že i menší pivovary používají technologii HGB. Je ale velký rozdíl, jestli upravuji stupňovitost z např. 16° na 11,9° (9,9°), nebo z 12,1°na 11,9°. První případ je tzv. optimalizace výroby (chuť raději nehodnotit) a druhý je téměř vynucen zákonem o spotřební dani (rozdíl mezi 11,9°a 12,1°není v chuti, ale v dani).
reference, (lada, 28.08.2007 13:54) celé vlákno | reagovat
Existuji samozrejme i jine firmy, tedy i dalsi reference, napriklad
http://www.projectsoft.cz/cz/r/pivo.html
http://www.esonic.cz/ref_1.htm
http://www.compas.cz/potr/potr.htm
No jo, no..., (Tomáš Kroupa, 28.08.2007 09:07) celé vlákno | reagovat
zajímavá stránka

http://www.centec.cz/reference.php

Tak hlavně, že nám šmakuje. Jak tu již bylo zmíněno - pokud nám pivo z toho kterého pivovaru chutná, tak sláva a holt se s HGB musíme smířit. Je vidět, že používá-li se v rozumné míře, tak se to dá pít a stěží se to na chuti pozná.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat! Copa asi pil Jára Cimrman?
to Martin, (Miloš, 28.08.2007 00:17) celé vlákno | reagovat
Ve Svijanech samozřejmě používají HGB, ale myslím že jen pro výrobu desítky z 12,5 %kv. Jedenáctka je asi "originál", zato však bohužel pro mě s velkým množstvím "sacharózového lihu".
re Kopernik, (Martin Borský, 27.08.2007 22:42) celé vlákno | reagovat
Pivovary v Poličce a ve Svijanech v nedávné minulosti investovaly do navýšení kapacit (samozřejmě žádné CTK či HGB...), takže v tomto případě se není čeho bát.
Ale jinak chápu, že "pavlačové báby" kecají o ledasčems...
uhhh!, (Jiří Kaňa, 27.08.2007 20:58) celé vlákno | reagovat
Nestrašte! Že bych si jako koupil lahev Svijan nebo Poličky, ve které by se ukrýval třeba Eggenberg?
a co kvalita?, (kopernik, 27.08.2007 20:30) celé vlákno | reagovat
Jsem pouhopouhým pivařem, ale nedá mi to nezeptat se..A co kvalita piva? Dá se vůbec stihnout vyrobit (spíš stvořit) ten zlatavý mok v takovém množství, aby byla zachována kvalita? slyšel jsem všelicos i to, že některé pivovary vydávají v sázku svou značku a pod svou etiketou skrývají pivo mizerných kvalit s nevlastním původem.Upřímně..začínám mít obavy (Polička, Svijany...etc)
Vyhledávání