úvod
homepage

Komentáře

článku: Degustační ohlédnutí za speciály

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Dobrá lambická?, (Petr Žalio, 14.08.2007 10:42) celé vlákno | reagovat
To Zbyněk Holan:
Díky za tip na čepovaný lambic od Boona. Předpokládám, že se jedná o čistý Lambic?
Co se týče produktů od Lindemanse, tak ty jsou dnes bohužel většinou již komerčněji orientovány. Pivovar se podbízí zákazníkovi a jeho lambicy jsou sladší a míň komplexnější. Jedinou vyjímkou je vynikající nekomerční Lindemans - Cuveé René-souhlas. To stejné Timmermans atd. Pamatujeme si je ještě z první poloviny 90. let, kdy byly ještě trpké a výborné.

V součastné době je už jen pár výrobců s kvalitním lambicem: Cantillon (Brusel), 3 Fonteinen (Beersel), De Cam (Gooik), Girardin (St.Ulriks-Kapelle), Boon (Leembek), a blendárna Hansenns (Dworp).
Ostaní dobří výrobci nepřežili a zbytek se bohužel čím dál víc soustředí na komerční uspěch. Ustupují od trpkosti a komplexnosti a nabízí sladší a méně zajímavé lambiky. Navíc používají na ochucení, místo tradičních višní a malin, i jablka, banány, broskve, exot. ovoce a podobné nesmysly.
Ale je pravda, že si pro sebe či okrajově ještě umí navařit dobrý lambik-např. právě zmiňovaný Cuveé René apod.

To Honza: potěšil jsi mne, že typ GOSE i lahvují. Lze koupit i mimo pivovar?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání