Komentáře
článku: Pivo a léto - ročník 2007
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Nyní velmi pravidelně - každý pracovní den - chodím na obědy do restaurace, kde se čepuje sortiment PP a to Pilsner Urquell, Gambrinus 10° a Kozel Černý 10°. Musím konstatovat, že současný Pilsner Urquell je velmi podobný výčepní desítce (tuto zkušenost mám i z ostatních restaurací, kde ho čepují) jedná se o pivo velmi vodové, lehké (light) s jistou dávkou hořkosti, plnost tomuto pivu úplně chybí a s původním Pilsner Urquellem má společný jen název !!! 10° Gambrinus je v chuti naprosto neznatelný - vůbec nemám pocit, že piji pivo. Naprostá absence sladovosti a hořkosti. Kozel má alespoň jistou dávku chuti praženého sladu a karamelu, pít se však dá jen do poloviny sklenice objemu 0,5 nebo jako malé pivo, jakmile trochu zteplá má velice nepříjemný aftertaste asi jako vývar z obilí. PU a Gambrinus se také jinak než silně vychlazené pít nedají. Zmínil jsem to již několikrát, tento trend pozoruji od podzimu 2006. Pouze mi nejde do hlavy proč v některých hospodách má PU ještě jakous takous chuť. Jmenovitě kde jsem si toho všiml: Pivnice Zlatý Anděl na Smíchově v Praze a pivnice U Pinkasů na Novém Městě v Praze, tam je pivo plnější a chutnější. Jinde včetně vychvalovaného Zlatého Tygra na Starém Městě v Praze je značně vodový a bez chuti!!! Kdo mi prozradí proč to tak je??? Jen upozorňuji, že to není tím, že je pivo tankové... Děkuji za každý tip!
Vyhledávání