úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo a léto - ročník 2007

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

PU ve Slezsku, (MirEgg, 29.08.2007 11:01) celé vlákno | reagovat
Nejsem si jist čím to je (Nezačali míchat PU v Nošovicích? Nebo nedejbože, nevozí ho z Polska??), ale od určité doby se u nás nedá PU pozřít, opravdu je to pivo krajně nechutné. Přesto se kamarádi tváří, že mňam, protože přece Plzeň, ne? :-/ Jestli takové šlichty vydávají u nás i ve světě za etalon českého piva, tak to jsme v kýblu pánové :-(
Strašná ostuda !!!, (Zbyněk Holan, 14.08.2007 01:38) celé vlákno | reagovat
Je to tak, ze značky PU se stává strašná ostuda českého piva. Hrozný mok - pivo je pro tento nápoj obsazený termín !!! GG, Kozel a Radegast ani nezmiňuji... Potvrzuji, že Birell je skutečně nejlepší výrobek továren PP.
sklenice po PU s kroužky, (hroch, 11.08.2007 06:27) celé vlákno | reagovat
Při páteční návštěvě jedné liberecké restaurace s nabídkou Gvýčep, Gležák, PU, Svijany11 si kamarád objednal PU a já S11. Ozvalo se zlověstné chrchlání a já mrknutím oka zjistil, že došlo PU. Pivo jsme vzápětí dostali na stůl. Po dvaceti minutách jsem viděl kámoše vracet půllitr samý kroužek slastně si chrochtal. Druhé pivo vypskl se slovy poslední ze sudu fuj. Trochu jsem ho upozornil, že první pivo měl řezáka PU + Svijany 11 a druhé a další už bylo jenom PU bez pěny.
Jako každý vygumovanec zmasírovaný reklamou zůstal celý večer u pití PU. Podle jeho slov jsou Svijany pro něj moc sladké, hořké, silné. Velmi mu chutná Svijanská 13, ale vydrží jen čtyři oproti svým obvyklým deseti PU.
Jako každý který se občas stravuje po restauracích při služebních cestách jsem nucen navštěvovat restaurace s výrobky PU. Bohužel 98 procent restaurací které vaří, točí G, PU. Moje zjištění že nejlepší výrobek skupiny PU je Birrel, který je pro mě asi čtvrtým nejlepším nealko pivem na trhu z těch co jsem pil je opravdu hrozivé. G a nyní i PU nepění je bez chuti podává se strašlivě podchlazené, nekroužkuje- hrůza.

Portfolio PU, (Zbyněk Holan, 06.08.2007 20:24) celé vlákno | reagovat
Nyní velmi pravidelně - každý pracovní den - chodím na obědy do restaurace, kde se čepuje sortiment PP a to Pilsner Urquell, Gambrinus 10° a Kozel Černý 10°. Musím konstatovat, že současný Pilsner Urquell je velmi podobný výčepní desítce (tuto zkušenost mám i z ostatních restaurací, kde ho čepují) jedná se o pivo velmi vodové, lehké (light) s jistou dávkou hořkosti, plnost tomuto pivu úplně chybí a s původním Pilsner Urquellem má společný jen název !!! 10° Gambrinus je v chuti naprosto neznatelný - vůbec nemám pocit, že piji pivo. Naprostá absence sladovosti a hořkosti. Kozel má alespoň jistou dávku chuti praženého sladu a karamelu, pít se však dá jen do poloviny sklenice objemu 0,5 nebo jako malé pivo, jakmile trochu zteplá má velice nepříjemný aftertaste asi jako vývar z obilí. PU a Gambrinus se také jinak než silně vychlazené pít nedají. Zmínil jsem to již několikrát, tento trend pozoruji od podzimu 2006. Pouze mi nejde do hlavy proč v některých hospodách má PU ještě jakous takous chuť. Jmenovitě kde jsem si toho všiml: Pivnice Zlatý Anděl na Smíchově v Praze a pivnice U Pinkasů na Novém Městě v Praze, tam je pivo plnější a chutnější. Jinde včetně vychvalovaného Zlatého Tygra na Starém Městě v Praze je značně vodový a bez chuti!!! Kdo mi prozradí proč to tak je??? Jen upozorňuji, že to není tím, že je pivo tankové... Děkuji za každý tip!
Vyhledávání