úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo v hlavním městě světové diplomacie

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Berlínské mini a Berliner Weisse, (Weetek, 06.12.2006 10:27) celé vlákno | reagovat
Děkuju za pochvalu, skoro se červenám :-) Jsem moc rád, že se články o berlínských minipivovarech setkaly s příznivým ohlasem a protože jsem pracovně v Berlíně nedávno delší čas pobýval, už chystám dokončení seriálu o zbývající minipivovary, povedlo se mi navštívit všechny, takže toho bude až přehršel, zbývá mi poreferovat o ještě zhruba sedmi :-)
Pravdu má pan Jobánek, zatímco situace s restauračními pivovary je taková, že si člověk může vybírat a ještě při tom poznávat různé části města, berlínské průmyslové pivovarnictví vyklízí pozice. Skutečně došlo k majetkovému propojení pivovarů Berliner Kindl a Schultheiss. Má to pochopitelně ty nejméně příznivé důsledky a jedním z nich je zrušení výroby piva Berlier Weisse v Schultheissu. Tím dalším je uzavření berlínského pivovaru firmy Berliner Kindl, která tak paradoxně vaří už jen v nedaleké Postupimi. Nezbývá než doufat, že aspoň tam se výroba Berliner Weisse zachová a třeba se časem téhle tradiční pochutiny chopí i nějaký restaurační pivovar, i když pochybuji.
Moc se těším na článek pana Jobánka k celé této zajímavé pivní specialitě Berlína. A aniž bych chtěl dělat nějakou reklamu, třetinky obou variant Berliner Weisse od Kindla jsem zahlédl v lednici PKK v Karlíně :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání