úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo v hlavním městě světové diplomacie

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

odpověď: Smutný konec Berliner Weisse, (Jiří Jobánek, 06.12.2006 08:16) celé vlákno | reagovat
Smutný konec Berliner Weisse.
Na německém trhu zůstal už jen jeden zástupce tohoto stylu a to Berliner Kindel original Weisse. V polovině 90. let vařil pivo přibližně ve stylu BW i Berliner Bürgerbräu v Berlíně- Köpenicku. Bohužel pro nezájem jej už 6 let nevaří, na trhu se neprosadili ani klasické variace, ochucené Waldmeistrem (Mařinka Vonná) a malinami. Horší je, že se v minulém roce přestal vařit Schultheiss- Original Berliner Weisse. Toto pivo bylo vyráběno nákladnější a časově podstatně náročnější metodou než Berliner Kindel Original Weisse.
Podle všeho došlo ke sloučení značek Schultheiss a Kindel, výsledkem je zachování pouze jedné značky. Je to škoda, protože Schultheiss byl dle mého názoru podstatně chuťově zajímavější. Naštěstí máme ještě dvě láhve:-) (trvanlivost do r. 2008!). Jinak pivovar
Schultheiss poskytuje oficiální exkurze (tuším 5 Euro). Do Berliner Bürgerbräu je rovněž možno nahlédnout, já jsem se tam aspoň vnutil:-). Zkusím o tom napsat víc i o technologii výroby a doplnit tak vynikající seriál od p. V. Dvořáka.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání