úvod
homepage

Komentáře

článku: Léto, pšenice a gramatika.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

WITBIERs - stručně, (Petr Žalio, 21.07.2007 11:57) celé vlákno | reagovat
Tak Honzo, jen opravdu ve stručnosti. Vybral jsem pro Tebe jen ty nej Witbier, co nám nejvíc chutnaly.

BELGIE:

-HOEGAARDEN SPECIALE (13,5 Plato, 5,6 alk.)silnější, zimní var.
-BRUGGS TARWEBIERr-sušší, se stopou ananasu

-BAVIK WITBIER-bylinkové, koriandrové

-BAVIK KUURNUSE WITTE-nejsilnější Witt, 7%alc.,plné, po cirtusech

-STEENDONK BRABANT WIT-přidává se i skořice,
krémově-pikantní,stopy po žlutém melounu

-TROUBLETTE-suché,domácké (pivovar La Caracole, Falmingoul)

-BLANCHES DE NAMUR-(Du Bocq,Purnode)-zemité,výrazněji chmelné, sklepovité

HOLANDSKO

-WIECKSE WITTE (De Ridder, Maastricht)
-DE LEEUW VALKENBURGS WITT -sladovější, hebké, ovocné podtóny zvýrazněné
-DE LEEUW WINTER WITS(5,8 % alc, silnější, zimní verze)-sladovější, plnější, velmi ostré až štiplavé.

FRANCIE

-CH-TI BLANCHE-ale použití spodních kvasnic, ale přesto vynikající
-AMADEUS-opět spodní kvasnice, kořeněné, plnější

USA

-CELIS WHITE-klasika od průkopníka Hoegaardenu, poněkud méně výrazné a chuťově slabší než original z Hoagaardenu, dnes se opět vyrábí licenčně paradoxně v Belgii v Affligemu

Kdybys chtěl podrobně-Kvasný Průmysl č.7-8/2004
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání