úvod
homepage

Komentáře

článku: Malá piva v pražských minipivovarech I.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Svatý Norbert ze Strahova, (Tomáš Semrád, 20.02.2008 22:57) celé vlákno | reagovat
Tak jsem včera po dlouhé době navštívil u nás v Brně obchod s klášterními produkty na Petrově "Benedictus", abych se jen tak podíval co je nového, na aktuální pivní menu. Přitom okukování belgických a nizozemských trapistů jsem dostal chuť na strahovské pivo Svatý Norbert a dvě třetinky jeho polotmavé třináctky koupil. Pravda, sice jednu za 73,- Kč, ale co. Vzhledem k tomu, že jsem toto pivo nikdy neměl a přitom na něj slyšel jen samou chválu, nedalo mi to a z "kešeně" jsem ty peníze vysázel.
Doma natěšen jsem je nechal v ledničce nachladit a jal se degustovat. A rovnou říkám, že to byly velmi dobře investované peníze. Na minipivovarském poli jsem si našel novou star a už dlouho jsem si tak na pivku nepošmákl jako na Norbertovi. Vidím, že zvěsti o něm měli úplnou pravdu.
Příště zkusím jejich tmavé, škoda, že nemohu vyzkoušet v čepované verzi, ale i tak super pivní zážitek, díky pane sládku Matuško!
Tour de Bier, (Tomáš Kroupa, 02.07.2007 13:14) celé vlákno | reagovat
Tak přesně tak jsme to za studentských let zvali my... :-)
A na léto jsme přemýšleli kam na kola, až jsem vymyslel konkurenci vinařské cyklostezky - pivařskou cyklostezku po minipivovarech... Hrrr na ně!!!
Tour de (France), (Petr Machacek, 01.07.2007 09:58) celé vlákno | reagovat
Dobry den, to muselo byt krasne. Delali jsme to nekolikrat pod nazvem Tour de Pajzl (nikoli vsak na kole :-), ale hezky pesky), verim ze to bylo povedene.
to Honza, (Gigi, 30.06.2007 01:05) celé vlákno | reagovat
V Seattlu je v soucasne dobe 21 pivovaru, plus v blizkem okoli (do 20 mil) dalsich 15.
malé pivo u Richterů, (pavel hrabina, 27.06.2007 10:53) celé vlákno | reagovat
I Richterů se koupit malé pivo dá , ovšem pouze světlý ležák. Vše ostatní se čepuje pouze do půllitrů. Je mi to líto, zvlášť silnější piva bych v odpovídající elegantní třetince uvítal.
Túra pozpátku, (Tomáš Maier, 27.06.2007 10:16) celé vlákno | reagovat
Weetku, nezoufej, kamarád navrhoval to zkusit zopakovat pozpátku :-).
Seattle, (Tomáš Maier, 27.06.2007 10:10) celé vlákno | reagovat
Honzo, Ty mi teda přeješ věci. :-) Přiznám se, že těch dvacet (povětšinou malých) piv mi bohatě stačilo.
to Weetek, (Luděk, 27.06.2007 10:08) celé vlákno | reagovat
Noticku o plánovaném pražském minipivovaru U Valšů v Betlémské 5 jsem dal na Chodyho server Pivní Info do sekce Co je nového?
No jo Praha, (honza, 27.06.2007 09:22) celé vlákno | reagovat
No jo Praha, ale takovej Seattle, to je neco jineho. Pivovaru je vic (urcite pres deset)a nejlepe je zkusit podobnou turu v listopadu, kdy zacinaji tocit piva barley wine, kdy kazde ma alespon 9-10%alkoholu:)
Povedená tůra!, (Weetek, 27.06.2007 08:58) celé vlákno | reagovat
Tleskám tomuto odvážnému dobrodružství, já ho s kamarády pivaři plánuju už několik let, ale skutek (zatím) utek. Mimochodem, šušká se, že koncem léta přibude na trasu všech těch, kdo by se o podobný kousek pokusili, další zastávka v Betlémské ulici, tak snad to dopadne lépe, než v ulici Celetné...
U Richterů je to s tou neexistencí malých piv trochu relativní, je pravda, že já si ho nikdy nevyprosil, ale už jsem ho několikrát viděl nést dámské části hostů, takže neoficiálně to asi možné je.
Vyhledávání