Radniční chtějí svůj čas ...,
(Děkan, 04.06.2007 16:28)
celé vlákno | reagovat
Musím trošku oponovat. Radniční dny chtějí svůj čas - máme vyzkoušeno, že nejlépe je začít v pátek odpoledne a skončit tak do 19:00, to už se celá ulice zaplní a není k hnutí a hlavně člověk to prostojí ve frontách. V tuto dobu my už odjíždíme za Brno do Žebětína na Richarda, kde v klidu ze sebe setřeseme pocity stísněnosti. Na Radničních máme však nejraději sobotní dopoledne, pěkně před desátou, kdy je poklid, stánky se začínají otevírat a do ulice míří první vyznavači piva. Žádný stres, panuje souznění a vzájemné pochopení, všichni víme, proč tam jsme. Čteme noviny, hovoříme o pivu a pozorujeme. Ano, ne zdaleka není vše otevřeno najednou, ale bohatost nabídky čekání na to "své" jistě zpříjemní. Co se týče sortimentu a dostatečného zásobení stánku, to je problém pivovarů. Výtky bych tedy směřoval přímo tam. Letos nás opět potěšila naše milovaná Polička, kvasnicový Záviš byl top. Zajímavými se jevila nabídka náchodského pivovaru, nejvíce nám šla k duhu dvanáctka. Ochutnali jsme u stánku "slimáků" (náš výraz pro každoroční obsluhu svijanského stánku) i velmi slušnou třináctku, což kvituji s povděkem, protože v minulých letech tento stánek nabízel v podstatě jen jedenáctku. Takže dalo se ze široké nabídky vybrat, jen to chtělo trošku trpělivosti. My jsme si sobotní den zpestřili vlakovýletem do Oslavan, kde jsme v Zámeckém pivovaru notně ochutnávali produkci sládka Petra Žáka. Krásný den jsme zakončili večer na Flédě při sklenici výtečného světlého Harracha z Velkého Meziříčí.
Tož tak nějak.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Tož tak nějak.