Letos několikrát jem navštívil restauraci Xaver a měl jsem už tu možnost ochutnat několik druhů jejich piva.První 12° Xavera jsem pil někdy na začátku dubna a tehdy to bylo nejlepší pivo z minipivovarů,které jsem kdy pil.Nádherná sytá barva a plná chuť (Bavorský slad umí dělat divy).Další byl v červnu kopřivový 12°ležák-světlé pivo s osvěžující mírně kopřivovou chutí.Taky mi velmi zachutnalo,leč by pro svojí sladší chuť bylo spíše oceněno hlavě ženami.A to bylo poslední pivo,které mě z produkce Xaveru zachutnalo.Díle jsem pak měl možnost ochutnat 12° Xavera (v červenci) a 15°polotmavého Františka (v září) a byl jsem velice zklamán.Vyvážená plná chuť piva byla nahrazena jakousi vtíravou "chemickou" chutí.Nebyl to jen můj názor,ale tuto chuť popsali i moji přátelé,se kterými jsem pil Františka.Nedokážu posoudit,zda pan Strava použil jinačí technologii výroby,nebo zda chyba byla někde v kvasnicích,ale doufám,že se techologický postup vystříbří a Xaver se zase stane můj nejoblíbenější minipivovar.
Mimochodem dle informací,by měla být uvařená várka 18° Oldřicha a 22°Vladimír (ten by měl být na čepu až v únoru).
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Mimochodem dle informací,by měla být uvařená várka 18° Oldřicha a 22°Vladimír (ten by měl být na čepu až v únoru).